Zárásként siker

Nem maradt nyitott kérdés a Jászberényi FC és szurkolói számára, a labdarúgó NB III Keleti csoportjának záró fordulójában, így felszabadult játékkal kivívott győzelemben bizakodtak hazai oldalon a Nyírbátor ellen.

A 34. fordulónak a vendégek is nyugodtan vághattak neki, miután a középmezőnyben stabil pozícióban álltak. A JFC soraiból többen hiányoztak, a pályán lévők azonban végül hozták az elvárt eredményt. Az első játékrészben még nem sikerült betalálni, de szünet után Hevesi-Tóth átadásából Szilágyi Norbert révén szinte rögtön megtört a jég. Húsz perc múlva pedig a csereként beálló Herczeg László a kapust is kicselezve duplázta meg az előnyt. Tíz perccel a befejezés előtt Herceg ismét faképnél hagyta a védőket és átadását követően Ludasi Martin gólja már-már fölényessé tette a különbséget. A vendégek ugyan két perc múlva szépítettek, de Gelei Károly csapata biztosan nyert.

Jászberényi FC – Nyírbátori FC 3-1 (0-0)

JFC: Miski – Lékó, Nyárasdi, Szanyi (Herczeg), Bojtor – Hevesi-Tóth – Prasler, Ludasi, Tisza, Szőllősi (Bálint,) – Szilágyi N. (Csuzz).

A második Monor döntetlent játszott, így végül egy ponttal végzett a bronzérmes JFC előtt. A tavaszi szezonban hazai pályán elhullajtott pontokkal lehetett volna még jobb a szereplés, a dobogós helyezés viszont megfelelő alapot jelenthet a további építkezéshez. Már csak azért is, mert a pálya és környezete valóban épül-szépül, ősszel várhatóan már fedett lelátóról lehet követni a mérkőzéseket.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?