Zenés, táncos évzáró

A nyár kezdete a diákok számára a tanítási év végét jelenti. A Székely Mihály iskola tanévének gyümölcsét nemcsak a keményfedelű okiratban láthatják a szülők, hanem május 29-én az intézmény hagyományos évzáró ünnepségén is, melyen a gyerekek tánccal, énekkel bizonyították tudásokat.

Az ünnepélyes megnyitón Tukacsné Kovács Judit intézményvezető köszöntötte a gyermekeket, szülőket, vendégeket, majd néhány szóban jellemezte a tanévet.

– A legkisebbek a tanító nénik segítségével igazi kis közösséggé formálódtak. A sok írás, olvasás, számolás közben észre sem vették, hogyan formálódott személyiségük. A legnagyobbak is nehéz évet zárhatnak pár héten belül. A felvételi előkészületek, a továbbtanulás izgalmai után, már megerősödve, magabiztosabban tevékenykednek a mindennapokban.

Az évzáró műsor az első osztályosok néptáncával vette kezdetét, melyen a kicsik olykor megszeppenve, de mégis derűsen álltak színpadra. Az ünnepség repertoárját színesítették a komolyzenei előadók, Kiss Viktória hegedűn, Teleki Gábor csellón és Burai Zsolt Kevin szintén hegedűn húzta el a talpalávalót. Sárközi Margaréta zongorajátékával örvendeztette meg a hallgatóságot.

A 19 műsorszám közül számos néptánc, társastánc idézte meg térségünk tánchagyományát, valamint az iskola angol tagozatos csoportjai nyelvtudásukról adtak ízelítőt. A diákok önfeledt előadásai közben néhány gyermek azt is elmondta lapunknak, hogy izgultak a fellépés alatt, bár többüknek nagy bátorságot adott a tanító nénik jelenléte, akik a színpadon együtt csinálták velük a betanított mozdulatsorokat.

A jó hangulatú műsort a nyolcadikos ballagók búcsúműsora zárta, akik utolsó évüket töltötték szeretett iskolájukban.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?