Egy nap a gyermekekért

A nemzetközi gyermeknapot a világ számos országában ünneplik. Magyarországon 1931-től május utolsó vasárnapján. Múlt vasárnap a jászberényi Margit-sziget is megtelt programokkal, játékokkal, melyek a vidám zsivajból ítélve, elnyerték a résztvevők tetszését.

A helyszínre beérve lufiként szálló mesefigurák, édes kürtőskalács illat és vásári játékok egész hada fogadta a látogatókat. A hangulatos esemény változatos közreműködőkkel vonzotta a város kicsiny lakóit, akik kísérői is találhattak maguk számára szórakoztató időtöltést. A KultúrZug pavilonja alatt szebbnél szebb rajzok készültek, a lovagokkal és kalózokkal teli kalandpark izgalmas kihívásnak bizonyult, a Tarisznyás Műhelybe pedig kézműves foglalkozások csalogatták az alkotni vágyókat.

Helyet kapott még az Öko-Játékpark, a Kecskebucska Gyermekműhely, és élményt adó előadók is színesítették a rendezvényt. A délelőtt fénypontja a 100 Folk Celsius nosztalgikus műsora volt az oly sokak által szeretett és hangosan énekelt gyermekdalokkal. Délután Bogárrét mozgalmas eseményeibe csöppenhettek bele a jelenlévők, sőt a bátrak közelebbről is megismerkedhettek az életnagyságú makettekkel és élő rovarokkal. A kalandokkal és jókedvvel teli napot a Kerek Perec Egylet leleményesen összefűzött palóc meséje, a Lusta Jankó zárta.

Szerző:
Kazsimér Nóra

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?