Megkezdődött a strandszezon

A hétvégén végre hétágra sütött a nap, a legjobb időpontban nyitotta meg kapuit a jászberényi strandfürdő. Sokan ki is használták a víz hűsét, a kellemes környezetet; közel százan látogattak ki szombaton és vasárnap az idei szezon első hétvégéjén a benti strandra.

A strandok üzemeltetéséért felelős JVV Nonprofit Zrt. ügyvezető igazgatóját, Horgosi Zsoltot, illetve Kalics József kontrollingvezetőt kérdeztük, milyen újdonságokra számíthatunk fürdőink háza táján ebben az évben, valamint bepillantást nyertünk a hosszabb távú tervek közé is.

A vezetők elmondták, hogy a városi strand nyitását majd június második hétvégéjén követi a hűtőgépgyár kinti medencéinek üzembe helyezése.

Ott jelenleg a tisztasági festéseket követően még a karbantartás utolsó simításait végzik. Festik a nagymedencét, rendbe teszik a zöldfelületeket. A benti strandon szintén megtörténtek a tisztasági festések az öltözőkben, új színt kaptak a napozóágyak. A téli nagy hidegben a medence néhány csempéje meglazult, leesett, ezeket pótolták. A parkot itt is szépen rendbe tették, a pázsitszegélyeket virágokkal díszítik, nagy melegben a fák árnyai nyújtanak árnyékot. A kikapcsolódást az élménymedence mellett üzemelő tévé teszi teljessé, valamint egész nap hangszórókon keresztül rádióműsor is szórakoztatja a közönséget. Az árak minimális mértékben – 50-100 forinttal – emelkedtek, ám cserébe többletszolgáltatásokban részesülnek a látogatók. Meghosszabbodik a nyitva tartás, a nyári szünetben hétköznap 8-19 óráig, pénteken és szombaton éjszaka kilencig, vasárnap nyolc óráig várják a vendégeket. A reggeli úszásra hattól nyolcig van lehetőség. Ebben az évben meglepetésekkel is készül a strand vezetése. Alkalmanként strand diszkó és vízi aerobik szórakoztatja majd a közönséget. A gyerekeknek kézműves foglalkozásokat szerveznek. A büfékben a szokásos kínálattal csillapíthatják éhüket, szomjukat a látogatók.

A kiszolgáló személyzetet létszámát a nyári szezonra kibővítik. Ilyenkor pénztárost, takarítót, úszómestereket vesznek fel.

Mint már többször tájékoztattuk olvasóinkat, a strandok jelentős fejlesztés előtt állnak. Kalics József elmondta, hogy a vízilabda szakosztály befogadta a TAO-s pályázatot, megalakult az utánpótlás szakosztály, jelenleg a minisztériumi jóváhagyásra várakoznak. Ezt követően kezdődhet a TAO-s pénzek gyűjtése, amiből a vízilabda sportágra alapozva kezdődhet meg a strandok átalakítása. A tervek szerint a városi strandon egy 28 méteres sátortetős versenymedence épül a termálfürdő melletti területen. A kiszolgáló helyiségek is megújulnak, az öltözők a termálfürdőhöz kapcsolódnak majd.

Az igazgató elmondta, hogy nem a TAO-ból, de ugyancsak megújul a fürdő egy része is. A földszintre komfortos vízitorna medencét terveznek, valamint súlyfürdőzésre is lesz lehetőség. A Lehel strandon a régi helyén új ötven méteres versenymedence épül, szintén sátortetővel. Az öltözők és a zuhanyzók a jelenlegi büfésor helyén lesznek, melyet zárt folyosó köt majd össze az uszodával. A gépészetet teljesen felújítják. Horgosi Zsolt reményei szerint az építkezés 2018-ban kezdődik és 2020-ban már két modern, a kor követelményeinek megfelelő, a sportot és a pihenést kiszolgáló strand és egy megszépült termálfürdő várja majd a kikapcsolódásra vágyókat.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?