Játékos természetvédelem

Bár kicsit hideg, de szép, szélcsendes, napos idő fogadta május 10-én délelőtt a város központjában lévő Margit szigetre látogató óvodásokat. Nagyszabású, minden óvoda – főként – nagycsoportosait megmozgató esemény volt a Madarak és Fák Napja. Érkeztek a Jászberény Város Óvodai Intézmény tagóvodáiból, az Angyalkert Óvodából és a Gólya Óvoda gyermekei közül is kilátogattak a játékos délelőttre óvodapedagógusaik kíséretében.

Az események főszervezője Sebestyénné Pintér Gabriella az érkező csoportokat Benedek Elek: Szeresd a fát című költeményével fogadta.

Érdeklődésemre a következőképp foglalta össze a program lényegét: „A tavaszi zsongás eseménysorozat keretében nagyon sok programot szervezünk az óvodások örömére. A Fürkész Óvoda elsők között nyerte el a Zöld Óvoda címet, és 2000 óta minden esztendőben megszervezzük a Madarak és Fák napi rendezvényünket. Ezen alkalmakkor a Városi Óvodai Intézmény minden tagóvodáját meghívjuk, illetve szeretettel látjuk a Gólya, a Maci és az Angyalkert óvodásait is.”

Megtudtam: a program célja, hogy játékos módon felhívják a figyelmet a nevelők a környezet szeretetére, védelmére. Erre igyekeznek nevelni a kicsiket. Megláttatni, megismertetni velük a természet szépségeit, a körülöttük élő állatokat, növényeket és a rovarvilágot.

A Madarak és Fák Napjának több mozgásos-játékos-ügyességi állomása volt a Margit szigeten, amelyet a gyerekek körbejártak. Vidáman, kötetlen formában ismerkedtek környezetünkkel. Ezúttal is jelen voltak a jászberényi állatkert és a Sasközpont munkatársai.

A játékok során a gyerekek saját tapasztalatokat gyűjtve jutottak értékes információkhoz ez alkalommal is.

Buschmann Éva

Buschmann Éva

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?