Nemzeti konzultáció városunkban

Május 11-én, csütörtökön este a kormány által kezdeményezett Nemzeti Konzultáció kapcsán telt házas fórum volt a Déryné Rendezvényház dísztermében.

Szabó Tamás, a házigazda város polgármestere és Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője meghívott vendége dr. Hoppál Péter államtitkár, valamint a Jászság településeinek érdeklődő lakói voltak.

Az est moderátora Szentesi Zöldi László újságíró bevezetésül a konzultáció kifejezés európai nyelvekben előforduló variációit, és a magyar nyelvben feltalálható szinonímáit idézte fel. Utóbbiak között a traccs, fecsegés, duma állt a sor végén, amelyekről kijelentette: „Na, ez nem lesz ma este!”.

A három előadó valóban kertelés nélkül a szikár tényekre hivatkozva elemezte az ország 2010 óta elért fejlődését, az eladósodottságtól, hitelválságtól, a kétharmados győzelmen át a közteherviselés kiterjesztéséig, a bankok, multik felháborodásáig, a gazdaság dinamizálásáig, az ország talpra állításáig. Elhangzott, hogy történelmi mélységekbe esett vissza a munkanélküliség, már a Jászságban is hiányoznak a dolgos kezek, valamint az adó- és rezsicsökkentés hatását is elemezték a családokra, akik korábban megszorító politikával, elszálló inflációval és növekvő államadósággal találkozhattak.

Mindezeket, ha tetszik a magyar csodát, ha másként fogalmazunk, a magyar modellt kívánja a multinacionális nagytőke érdekében az Európai Unió megtorpantani. Az előadók ezért kérték a jelenlévőket, és általuk a Jászság lakóit, hogy válaszoljanak a konzultáció hat kérdésére, támogassák állásfoglalásukkal a kormányt.

Vélemény, hozzászólás?