Apostoli áldás a városvezetésnek

A Barátok Temploma Közössége hetedik alkalommal rendezte meg jótékonysági alapítványi bálját ezúttal új helyszínen, a Nagyboldogasszony Iskola sportcsarnokában. A közel 200 fős vendégsereg színvonalas műsor után szórakozhatott hajnalig.

Az este háziasszonya, Molnár Györgyné köszöntötte Szatmári Antalné alpolgármester asszonyt, Pócs János országgyűlési képviselőt, az önkormányzat megjelent tagjait, Csikós Miklós jászkapitányt, dr. Novák István főigazgató atyát és az iskolakomplexum tagintézmény-vezetőit. Kiemelte, hogy a jótékonysági rendezvény nemes célt szolgál: a plébániához tartozó gyerekek nyári táboroztatása áldást és változást is hozhat a gyerekek életébe. A bál fővédnöke, Lantos Tibor nyugalmazott agrármérnök és felesége ezután köszöntötték dr. Novák István plébános atyát a nem régen elnyert Pro Urbe kitüntetés miatt. A plébániai közösség vezetője rövid beszédében utalt a meglepetések erejére, mint mondta, sokat gondolkodott rajta, hogyan tudná a maga eszközeivel meghálálni a városvezetés segítségét, megköszönve a kölcsönös együttműködést. Ajándéka nem mindennapi égi adomány volt: megkérte Rómából Ferenc pápa apostoli áldását Szabó Tamás polgármester és a városi képviselő-testület tagjai számára, kérve számukra a mennyei kegyelmek bőséges kiáradását és a Boldogságos Szűz Mária mennyei pártfogását. Erről a díszes, keretezett oklevelet át is adta az alpolgármester asszony számára.

Az ünnepi műsor első részében a Nagyboldogasszony Iskola pedagógusai és tanulói örvendeztették meg a nagyérdeműt. Az első osztályosok elbűvölő country táncát Tóthné Joó Rita koreografálta, Kovács Tiborné osztályfőnök egyengette. Az este leginkább várt produkciója a pedagógusok tánca volt. Ezúton egy orosz népi tánccal, kalinkával készültek a táncos lábú tanárnők. A műsor további részében a jászberényiek számára a Jó Szó Estékről már ismerős Szemerédi Bernadett színművésznő töltötte meg varázslatos énekhangjával a báltermet. Műsorában istenhitről, szerelemről, életörömről hozott hírt. Elhangzott többek között a Hallelujah című Leonard Cohen-szerzemény, Walt Disney-mesebetét, a Jézus Krisztus Szupersztár és a Meseautó egy-egy ismert dala is.
Az ínycsiklandozó vacsora után a kisújszállási Sziluett zenekar húzta a talpalávalót hajnalig, éjfélkor ezt értékes tombolatárgyak sorsolása szakította félbe. A bál szervezői köszönetüket fejezik ki a nyereménytárgyak adományozóinak, a felülfizetőknek, az adományozóknak, a bál szervezésében résztvevőknek, hogy az esemény által támogatott nemes cél mellé álltak!

Taczman Mária

Taczman Mária

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?