Hangvarázs

A Székely Mihály Kórus tavaszi hangversenyén vidám, életteli dalokkal örvendeztette meg közönségét az Ózdi Városi Vegyeskar közreműködésével.

A fennállásának 49. évét ünneplő Székely Mihály Kórus május 13-án este az ébredő természet, a felpezsdülő közösségi élet, a fellángoló szerelmek hangjegyekbe ágyazott képeivel idézte meg a tavaszt a Déryné Rendezvényházban, Cs. Nagyné Turi Márta karnagy vezényletével. A kórus repertoárjában felcsendültek Bárdos Lajos népdalfeldolgozásai, Halmos László mulatós nótái és a Tumbalalaika című orosz-zsidó népdal feldolgozása is. Mosolyt csalt az arcokra Wolf Péter: A női praktika című műve, melyet hölgyek előadásában hallhatott a nagyérdemű.

A kórushangverseny fényét emelte Turi Melinda énekművész és Farkasné Szőke Tünde zongoraművész közreműködése, mintegy aranykeretbe foglalva a kórus lendületes műsorát.

Megható volt a két baráti kórus közös előadása, melyben Friderici: Baráti kör című szerzeményét szólaltatták meg hitelesen. Ezt követően az Ózdi Városi Vegyeskar dalosai idézték mega kikeletet Nagy Károlyné Dobó Katalin vezényletével. Műsorukban elhangzott palóc népdalcsokor, Rákóczi megtérése Kacsóh Pongrác tollából és Erkel Ferenc Napköszöntő bordala is. Már a Székely Mihály Kórus 35 éves évfordulóján is csodálatosan zengett a két kórus előadásában Verdi Nabucco operájából a Rabszolgasors a Szentkúti templomban, mely élményt ezúttal is átélhette a jászberényi közönség.

A Hangvarázs címet méltán viselő hangverseny Smetana: Eladott menyasszony című operájának részletével, az Ózdi Városi Vegyeskar búcsúénekekével zárult, melynek sorait bizonyára még napokig dúdolgatta a közönség: „Élet, élet, boldog élet, ifjak, vének élvezzétek! Fáztunk télen eleget, eleget, éljen hát a kikelet, kikelet!”

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?