Élménydús diáknap

Április utolsó péntek délelőttjén rendhagyó tanítási napot tartottak a Klapka György szakgimnáziumban, ahova az órák helyett – egy napra –, szórakozni mentek a diákok.

A vakáció kezdete előtt, az iskolák rendszerint tavasszal rendeznek diáknapot, melyen a tanulók és tanáraik közös programokon vehetnek részt. Ez idén sem volt másképp. A reggeli órákban az osztálytitkárok diákfórum keretében vitatták meg az iskolát érintő kérdéseket, melyre Tamás Zoltán az intézmény igazgatója válaszolt.

Az elmaradt sportbemutató helyett a Molnár lányok, Viktória és Veronika, hagyományőrző gulyás ruhákban hozták közelebb a betyárélet mivoltát, majd ízelítőt kaphattunk freestyle táncosok akrobatikus fellépéséből. A fiúk a délelőtt folyamán focibajnokságon mérték össze futball tudásukat, ezzel egyidejűleg a tornateremben ügyességi játékok zajlottak a csapatok között. Nem maradt el az évek óta nagy népszerűségnek örvendő szkander- és erőemelő verseny, valamint a pingpongbajnokság sem.

Az élménydús nap folyamán elméleti oktatásban is részesültek a diákok, bűnmegelőzési és egészségügy előadásokat hallhattak a hivatásosoktól.

– A diáknap évtizedek óta összekovácsolja a fiatalokat, hiszen ezen a napon olyan oldalukról ismerik meg egymást, amire a tanítási napok nem feltétlenül adnak alkalmat. Emellett a tanulóknak lehetőségük van a szabadidő helyes eltöltésére, mely mindenképp közösségfejlesztő erővel bír az iskolánkban. A diáknapi versenyeket rendszerint nagy izgalommal várják a tanulók, a tétet emeli a győzteseknek felkínált jutalom, amit ezúton is szeretnénk megköszönni a felajánlóknak, támogatóknak. – mondta Német Tiborné Katalin tanárnő, a program szervezője.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?