Elment a foci szerelmese

Váratlanul elhunyt Sárközi István, aki a futballberkeken belül mindenki számára „Csonti” néven volt ismert. Hetvenhárom éves volt.

Egykoron a Jászberényi Vasas labdarúgója, később pedig sportvezetője volt. 1968-72 között futballozott az aprítógépgyári első csapatban, majd a tartalékok között is. Kármán Antal vezérigazgató labdarúgást irányító közvetlen bizalmasa, és a futballcsapat mindenese volt. Létesítményvezetőként mindig nagyon ügyelt a futballpályákra, amelyek irányítása alatt biliárdasztal minőségűek voltak. A megyei és országos szövetségekkel, a Játékvezetői Testület irányítóival baráti és közvetlen munkakapcsolatot alakított ki. Jól tudta összehangolni maga körül a mindenre kész szakosztályi vezetést, ahol a feladatokat nagy gonddal osztotta el, és követelte meg annak teljesítését munkatársaitól.

Irányítása alatt a szakosztály NB III-as és NB II-es osztályban szerepelt, mindig a mezőny első felében tanyázva. A futballcsapat többször is elnyerte a sportszerűségi díjat, mert egész idényben egyetlen kiállítása sem volt.

Sikeres tüdőműtétje után sokáig jól érezte magát, majd teljesen váratlanul komplikáció lépett fel nála, amit szervezete nem tudott elviselni. A halk szavú Csontival mindig jó volt együtt dolgozni, a berényi futball érdekében fáradozni. 2006-ban a Megyei Labdarúgásért Nagydíjat kapta a megyei sportvezetéstől.

Temetése április 27-én, csütörtökön 15 órakor lesz az Újtemetőben.

Szerző:
Hoffer András

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?