A baseballosok is elkezdték

Jászberény baseball csapatainak színre lépésével minden szabadtéri sportprogram elindult. A mieink már több mérkőzést lejátszottak, ami sikeresnek könyvelhető el.

Április első hétvégéjén felnőtt csapatunk a Magyar Kupa selejtezőjében az NB1-es Óbuda Warriors együttese ellen lépett pályára az elődöntőbe jutásért. A végig izgalmas és kiegyenlített mérkőzésen a hatodik játékrész végén 6:6 állt az eredményjelzőn. A kilencedik játékrész végéig az óbudaiak három, míg mi csak további egy pontot tudtunk szerezni, így a meccs végére két pontos előnyt tudott megtartani az Óbuda. Így: Jászberény Stinky Sox – Óbuda Warriors 7-9. Bár vereséget szenvedtünk, de ez hatalmas eredmény számunkra, hiszen ez a valaha elért legszorosabb eredmény, amit magasabb osztályú ellenféllel szemben ért el csapatunk, ráadásul az egyik tavalyi döntős ellen.

Április 8-án már megkezdődtek az utánpótlás bajnokságok is, ahol két csapatunknak is szurkolhatunk idén. A Minors (U12) korosztályban a Hatvan Hunters, az összevont Big-senior-junior (U18) korosztályban pedig a Jászberény Bandits érdekelt. Mindkét csapatunk Debrecenben szerepelt, és kiváló eredményeket ért el. Először a Lados István vezette hatvani csapatunk játszott a tavalyi bajnok Tigriskölykök ellen, ahol óriási meglepetésre borítottuk a papírformát és hatalmas küzdelemben legyőztük a hajdúságiakat. Debrecen Tigerkids – Hatvan Hunters 7:8.

Ezután a nagyok következtek, akik idén komoly esélyesként vágtak neki a bajnokságnak. Nem is okoztak csalódást, magabiztos győzelmet szereztek: Debrecen Tigers – Jászberény Bandits 1:12.

Szerző:
Kovács Balázs
csapatvezető

Vélemény, hozzászólás?