Bronzért játszhat a JRK

A női röplabdabajnokság döntőjébe való jutásáért folytatott összecsapás első mérkőzését Békéscsaba nyerte a JRK ellenében. A második találkozót három napra rá Jászberényben játszották.

A berényi lányok nagyon jól kezdték az első szettet, hiszen 6-1-re, majd 8-2-re elhúztak. Aztán akklimatizálódott a bajnok és szép lassan kezdték lefaragni a hátrányt, 16-16-nál utolérték lányainkat, majd 18-ra be is húzták az első játszmát. A térfélcsere után ugyancsak a mieink pontjaival folytatódott a meccs, de a végét ezúttal 19-re, ismét a vendégek nyerték. 2-0-ás viharsarki vezetés után sem adták fel a berényi hölgyek. A 3. szettben megfelelően összpontosítottak és főleg Slipjevic és Takács pontjaival a szurkolótábor nagy örömére 2-1-re szépítettek. A folytatásban a vendégek összeszedték magukat és mondhatni biztosan (25-19) tettek pontot a második találkozó végére. Jászberényi RK – Linamar-Békéscsabai RSE 1-3. 

Április 9-én újra Békéscsaba volt a színhely, aholz első játszmában 13-13-nál lányaink még egálban voltak vendéglátójukkal, innen húzott el a bajnokcsapat. A második szett is szoros volt, itt 8-8-ig tartotta magát a Branislav Franic edző által vezetett berényi együttes. A harmadik és egyben utolsó szettet már erőteljesebben kezdte a hazai csapat és magabiztosan vezetve, megnyerték ezt is. Így: Linamar-Békéscsabai RSE–Jászberényi RK 3:0

Ezzel a békéscsabaiak az Óbuda Vasas – Nyíregyháza összecsapás győztesével a döntőt játszák, a berényi lányok pedig a vesztessel a bronzéremért mérkőznek majd.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?