Sakkozóink a diákolimpia döntőjében

A Sakk Diákolimpia Csapatversenyeinek Országos Döntőjét, Szombathelyen rendezték március 31.és április 2. között.

A rangos sporteseményen a Jászberényi Katolikus Iskola a középiskolások mezőnyében képviseltette magát: Peredi Olivér, Német Gábor, Csatári Dominik, Baranyi Róbert és Száraz Szabolcs összeállításban. Edző, felkészítő: Sinka István.

Az országos döntőre már csak a megyei bajnokok és a legjobb fővárosi csapatok utazhattak. A 26 csapatos döntőben a berényiek tizenharmadikként voltak rangsorolva a verseny előtt az Élő-pontszámok alapján. Ennek megfelelően azt tűzték ki célul, hogy a középmezőnyben végezzenek. Két éve ugyan a felső tagozatosok mezőnyében magyar bajnoki címet szereztek, de a középiskolás korosztályban még fiatalnak számítanak.

A három napos verseny során a fiúk remekül küzdöttek. Három csapat ellen nyertek, három mérkőzésük döntetlenre végződött és csupán két iskolával szemben maradtunk alul és a 11. helyen végeztek. – A 26 csapatos mezőnyben ez nagyon jó eredménynek számít országos szinten, így a csapat mindegyik tagja dicséretet érdemel – mondta el Sinka István hazaérkezésük után.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?