A szív és akarat diadala

Az NB I A-as kosárlabda-bajnokság alsóházában a MAFC elleni összecsapás április 8-án, szombaton este volt. A mérkőzés előtti napon Stevan Tot edző lemondott, így a csapat irányítását Lo Elhadji Malik és Ménkű Tibor vette át.

Az első negyed leglátványosabb megnyilvánulásai a három pontot érő dobások voltak mindkét oldalon. Továbbá az is, hogy a csapat tagjai rég nem látott motivációval vetették magukat a küzdelembe. Mindez párosult az újra jelenlévő B-közép, és velük együtt, a hazai szurkolótábor hathatós támogatásával is. Az első negyed után két egységgel (29-27) volt jobb a hazai csapat, majd a folytatásban is óriási iramot diktáltak, és szép lassan 12 egységgel nőttek a vendégek fölé. A nagyszünethez közeledve azonban elég volt egy-két labdaeladás, és ötpontosra (49-44) mérséklődött vezetésük. Ám a nagyszünet után újra kezdődött lendületük , így a zárónegyed 13 pontos (71-58) JKSE előnnyel kezdődött. Természetesen a vendégek is mindent egy lapra tettek fel, de a hatos számú játékos, a hazai szurkolótábor is rátett még egy lapáttal. Ez olyan erővel hatott a berényi alakulatra, hogy 20 pontos előnyre tettek szert, biztos hazai győzelem született a nagyon fontos találkozón.

JP Auto – Jászberényi KSE – MAFC 90-74

Ménkű Tibor a sajtótájékoztatón minden játékos teljesítményéről elismeréssel szólt. Garai Péter, a MAFC edzője pedig nagyon sportszerűen a „szív és az akarat diadala” jelzővel illette a jászberényi győzelmet.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?