Isten gondot visel ránk!

Bizalom, ígéretek, áldások címmel Tariskáné Lassú Katalin szolgált március 24-én, pénteken a Református Gyülekezeti Házban. A nőnapi ünnepség tanítása a 37. zsoltár köré épült, mellyel az előadó személyes bizonyságain keresztül bátorította a hallgatóságot.

Mező Istvánné Ildikó, a lelkipásztor köszöntötte a gyülekezeti tagokat és örömét fejezte ki, hogy Tariskáné Lassú Katalint először üdvözölheti a gyülekezetben. Néhai férje, Tariska Zoltán neve jól ismert a helyi református gyülekezet körében, hiszen közel tíz évig városunkban tett jó szolgálatot. A Bízom benned, Uram Jézus keresztény dal felcsendülése megalapozta az összejövetel hangulatát, mely végig a remény jegyében zajlott.

„A 37. zsoltár tele van ígéretekkel, viszont az ígéretek feltételhez kötöttek” – kezdte tanítását, majd különböző igerészekre bontva személyes élményein keresztül szemléltette Isten gondoskodását. Az egykori lelkészfeleséghez nem volt kegyes az élet, első férje elvesztése után két kisgyermekkel egyedül kellett boldogulnia. A Biblia szavait idézve – „Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit” – emlékezett vissza a kritikus állapotra, melyben megtapasztalta az Úr hívását és vigasztaló szeretetét.

Isten pártfogásával évekkel később imái meghallgatásra kerültek, és Tariska Zoltán lelkésszel kötötte össze az életét. „Nem volt egészen három év, amit kaptunk. De egy percét is kár lett volna kihagyni!” – mondta könnyek között hajdani férjéről.

Bátorításában hangsúlyozta, hogy a nehéz életkörülmények szorítójában Isten képes csodát tenni. Reménységet gyújt szívünkben, ígéreteket ad és áldással kamatoztatja hitünket. Saját helyzetében megtapasztalta az Úr gondoskodását, mely olyan hitet adott, mint előtte soha. Isten betöltötte azt az űrt szívében, ami a magány miatt maradt. A biztató üzenet után többen megosztották saját példájukat és közös énekléssel, valamint hálaadó imával zárult a nőnapi prédikáció. Az összejövetel végén szeretetvendégség keretében a terített asztaloknál kötetlen beszélgetéssel ért véget az este.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?