A lélek vize

Professzor dr. Boros László biokémikus vezetésével testünk legapróbb építőkövei között barangoltak a Főnix Fészek Műhelyház vendégei szerdán este. A virtuális sejtközi séta során megismerkedtünk az élethez szükséges energiát szolgáltató „motorok” működésével és az azokat akadályozó nehézhidrogén vagy más néven deutérium atommal.

Dr. Boros László sajátos megközelítésben, a Biblia tanításai szerint – és a biokémia összefüggésében –, tárta fel létezésünk alapjait. Kaliforniai kutatócsoportjával a sejtek energiatermelését szolgáltató nanomotorok működését tanulmányozzák. Kisfilmen a Főnix közönsége is nyomon követhette a sejtek legmélyén végbemenő folyamatokat. Láthattuk, ahogy a mithocondriumban percenként 9000 fordulattal pörgő parányi testrészeinkhez protonok csatlakoznak. Valójában ezek a részecskék szolgáltatják az energiát testünk működéséhez. A motorok mozgását azonban időnként megzavarja egy a rendszerbe bejutó deutérium atom, mely úgy hat a nanomotorra, mint mikor kitörik egy küllő a kerékpár kerékből – fogalmazott a professzor.

A szervezet igyekszik megszabadulni a deutériumtól, és ezt a folyamatot mi magunk tudatosan is segíthetjük, elsősorban a táplálkozással, a megfelelő minőségű víz bevitelével. A csapvíz – ellentétben az esővízzel –, nagy mennyiségben tartalmazza ezt a káros anyagot. A Biblia is számos utalást tesz a deutérium-mentes víz fontosságára. A Teremtés könyvében Isten szelleme páraként lebegett a vizek felett, és Jézus is erre a vízre utal a samáriai asszonnyal folytatott beszélgetése során. Az élő víz, mely az Újszövetség tanítása szerint szívből fakad, tulajdonképpen az a folyadék, amit a szervezet maga állít elő a tüdő és a szív együttműködésével. Ezt a vizet a kilehelt párában érhetjük nyomon. Érdekesség, hogy a leheletünk és az esővíz ugyanannyi deutérium számmal rendelkezik, viszont az óceán, a folyók, a kutak vize sokkal magasabb nehézhidrogén tartalmú.

A professzor és csapata gyűjti és vizsgálja az önként jelentkezőktől vett leheletmintákat. Ezekből a víz formájában összegyűjtött mintákból egyes betegségek kimutathatók. Az előadás vendégeinek is volt alkalma mintaadásra, melyben elöl járt Gyurta Gergő úszó, aki szintén részt vett a berényi programon.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?