Legjobb négyben a JRK

A Jászberényi RK számára az MTK Budapest női röplabdacsapatán át vezetett az út a legjobb négy együttes közé az NB I-es bajnokság rájátszásában. A mieink nyerték mindkét összecsapást.

Az alapszakaszban elért negyedik hely azt is jelentette a jászberényi női röplabdacsapat számára, hogy az első mérkőzését hazai pályán kezdhette az MTK ellen.

Korábban mindkétszer (3-1 itthon és 2-3 idegenben) Lékó Lilláék bizonyultak jobbnak, s bár a fővárosiak olasz edzője, Alberto Salamoni jól „összerakta” együttesét, a március 23-án lejátszott berényi mérkőzésen a fiatal csapat nem tett csodát Jászberényben. Lányaink a meccs elejétől a végéig nagyszerűen játszottak és sima 3-0-ás győzelmet arattak.

Vasárnap (márc.26.) a fővárosi Szamos utcában lejátszott mérkőzés viszont már hatalmas küzdelmet hozott. Az első szett aránylag biztosan 25-22-re Pintér Andreáék nyerték, ám a második játszmát már a vendéglátók ugyanilyen arányban. A harmadik felvonásban is ők bizonyultak jobbak. Takács Bernadették a negyedikben kiegyenlítettek, így következett a döntő ötödik szett. Ez végig nagy izgalmak közepette zajlott, de végül 16-14-re behúzták Bleicher Rékáék:  MTK Budapest – Jászberényi RK 2-3.

Így kettős győzelemmel a jászberényi női röplabdacsapat beverekedte magát a legjobb négy együttes közé. A döntőbe jutásért a többszörös magyar bajnok Békéscsaba lesz az ellenfél. A viharsarki gárdát az idei szezonban egyik magyar csapat sem tudta megszorítani.

Fotó: Gémesi Balázs

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?