Rajtol az amerikai foci

A hétvégén, szombaton kezdetét veszi a szabadtéri labdás játékok közül az amerikai foci is. A jászberényi csapat hazai pályán kezd.

Gőzerővel készülnek az idei pontvadászatra Jászberény amerikai focistái. A Rozsomákhoz nem csak a városból és a környező településekről, hanem távolabbi városokból – Gyöngyösről, Ceglédről, Békéscsabáról – is érkeztek játékosok. Sőt Amerikából „importáltak” egy játékos-edzőt is. Ő Tyrone Notice, aki Kanadában született, de az USA-ban végezte egyetemi tanulmányait és edzői képesítést is ott szerzett. Egyetemi bajnok és nem mellesleg amerikai válogatott. A berényi gárdában defensive back (védelemben van), és mint irányító fog játszani, valamint futó edző is egyben.

– Először vagyok Magyarországon, de úgy érzem magam itt, mint otthon, hiszen én is ilyen kisvárosban laktam Amerikában. Kint az államokban három éve edzősködöm, sőt az egyetemen is az utolsó évben, mint edző tevékenykedtem. Remélem, hogy e tapasztalatokkal sokat tudok majd segíteni az itteni fiataloknak – mondta a Wolverines új játékos-edzője.

Kell is a segítség, hiszen az idén először – a felnőttek mellett – négy korosztályt szándékozik indítani a berényi klub. Tavasszal az U-13 és az U-15-ös korosztályt, ősszel pedig az U-17 és az U-19 lép majd pályára a tervek szerint.

– Az amerikai „vendég” a felnőttek mellett a legkisebbek vezetőedzője is, ahová nagyon várunk minden 10-15 év közötti srácokat. Az érdeklődők hétfő-szerda-pénteken jöhetnek hozzánk edzeni 16 órától – nyilatkozta Balogh Kornél, a Wolverines Jászberény elnöke, vezetőedzője.

Az első mérkőzésük április 1-én a Nyíregyháza Tigers ellen lesz a külső futballpályán, 15 órai kezdéssel.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?