Esős, szeles kutyakiállítás

Március 18-án és 19-én kutyakiállítást rendezett a MEOE jászberényi szervezete. A már rendszeresnek mondható tavaszi esemény helyszíne, a Mentőkutyások Borsóhalmi úton lévő telephelye volt.

Az első napon a majd egész napos eső alaposan próbára tette a Molosser klubkiállításon résztvevőket. Úgy tűnik ez mit sem zavarta a résztvevőket, hiszen 9 fajtából 105 ebet neveztek bírálatra gazdáik.A végső győztes egy Salgótarjánból érkező bordeauxidog lett,melynek érdekessége, hogy egy jászberényi tenyésztő, Beszteri József kennelében született.

Másnap vasárnap, egy kis munkával indult a nap,ugyanis az éjszakai szél megtépázta a bíráknak és adminisztrátoroknak épített sátrakat. Az idő ugyan szeles volt délelőtt is, de legalább kisütött a nap és sok érdeklődőt vonzott az őrző-védő CAC. Ezúttal közel 50 fajtából 241 kutya került nevezésre, 5 bíró előtt. Itt egy bullmasztiff léphetett a dobogó legfelső fokára. Gazdája Érdről érkezett, akinek tenyészetében található az a kutya is, amely a decemberi jásztelki Molosser kiállítás legszebbje lett.

A legközelebbi szépségverseny időpontja Jászberényben előreláthatólag majd csak december 10-én lesz, de ez már fedett helyiségben. Addig bőven lesz idejük felkészülni mind a kutyáknak, mind a gazdájuknak.

Szerző és fotó:
Pesti József

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?