Idegenben jók vagyunk

Jászberény NB III-as futballcsapata Putnok vendége volt az elmúlt vasárnap délután. A vendéglátók pályafelújítása miatt a mérkőzést Múcsonyban, a Sajóvölgye Sportcentrumban játszották.

A futballpályán igen erős egyirányú szél borzolta a focisták kedélyeit, így nem csak egymással, hanem az időjárással is meg kellett küzdeniük. A viharos szél az első félidőben a vendéglátókat, a másodikban pedig a JFC-t „szorította” saját kapuja elé. Mindezt figyelembe véve azért gólokat is láthattak a fagyoskodó szurkolók. Az elsőt már a 9. perceben, miután – az alapvonal közeléből – Mile bal oldali bedobását a védők kifejelték, amit Prasler visszaollózott, pont Hamar elé, aki a leshatárról kilépve higgadtan lőtt a kapuba 0-1. Továbbra is lendületben maradt a Gelei legénység, főleg Bojtor volt elemében. A baloldalról jó beadásokat küldött, de a belső csatárok nem tudták azokat gólra váltani.

Mi viszont váratlan gólt kaptunk, ugyanis a játékvezető – a lest jelző partjelzőjét felülbírálva – nem állította meg a játékot, hanem Birtalan szerelése miatt büntetőt ítélt. Az ajándékba kapott lehetőséget gólra váltották a vendéglátók, 1-1. A mieink továbbra is támadásban maradtak, Ludasi húzott el a jobb oldalon és középre adását Hevesi Tóth a kapuba fejelte, 1-2. Az utolsó 10-12 perc szívós védekezéssel telt el, mivel Hevesit 2. sárga lapja miatt kiállította a játékvezető. Az eredmény azonban nem változott, így értékes három ponttal lett gazdagabb a berényi klub.

Putnok FC – Jászberényi FC 1-2

Mivel a Monor vereséget szenvedett, ismét a második helyre tornázta fel magát a berényi gárda. A következő mérkőzés szintén idegenben lesz, mégpedig a Diósgyőr fiókcsapatánál.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?