Forr a dalom!

Nemzeti ünnepünk alkalmával szerdán este kitört a forradalmi slam poetry a mozi galériáján. A hazafias elkövetők személyében Basch Péter és Csider István Zoltán slammereket tisztelhettük.

A sajtó-, és szólásszabadság jeles alkalmát mi mással ünnepelhetnénk, mint a modern költészet egyik válfajával. Városunk kulturális felhozatalát nem először színesíti a slam poetry est.

A slam műfaját tekintve valljuk be, meghatározhatatlan, Basch Péter kétszeres országos bajnok slammer mégis megpróbált némi magyarázatot adni. A slam közel van a színházhoz, stand up-hoz, irodalomhoz, raphez, és e műfajok találkozása egészen egyedi élményben részesít.

De beszéljenek a tettek, vagyis a fellépők, a két vendégelőadó mellett színpadra lépett Sebestyén Róbert, Kovács Alex „KoAla”, Tóth Tibor Áron, valamint egy duó, Gedei Bálint „Gigabájt” és Jávor Dániel „Javi” slammelt.

A témák javarészt a március 15-i események köré épültek, de találkozhattunk humorba csomagolt társadalomkritikával, és volt, aki a környezetvédelemre buzdította a megjelenteket. A három percbe sűrített költemények alá Joe-Z lemezbűvész keverte a hangokat.

Szó mi szó, most sem okoztak csalódást a slammerek, a bő két órás rendezvény alatt úgy repült az idő, mint a rímpárok. Góg Zoltán programszervező ismételten megtalálta a laza, fiataloknak való szórakozást, ahol az írói vénával megáldott tehetségek kibontakozhattak.

Az eddigi alkalmakhoz képest valamivel kevesebb volt az érdeklődő, de akik eljöttek, biztosan nem bánták meg. A közönség láthatóan jól érezte magát, és nemcsak az a fiatalember, aki nem volt rest a pohár után nyúlni az este folyamán.

Fotók: jasznaplo.hu
http://jasznaplo.hu/galeria/egyeb-rendezvenyek-2017/forradalmi-slam-poetry-2017

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?