Jobb volt a Kecskemét

Lassan véget ér a kosárlabda bajnokság alapszakasza. Városunk csapatának jó lenne még egy-két győzelmet begyűjteni, hogy a rájátszásban ne kelljen nagyon izgulnunk. Ezt a reményünket a Hírös Város kosarasai szerte foszlatták az elmúlt vasárnap este.

Jól rajtolt a berényi együttes és a vendégek csak három perc elteltével tudtak a gyűrűbe találni. Még 6-5-re is a JKSE vezetett, ám innen fordított a Forrai Gábor vezette vendégcsapat, és 5-6 ponttal jártak a mieink előtt. A folytatásban sem „találta a fonalat” a berényi gárda. Szinte csak centerünk Andrija Bojics tartotta a lépést a vendégekkel, társai alig találtak a gyűrűbe. A félidő stabil (35-43) kecskeméti előnnyel zárult.

A nagyszünet után is a vendégek domináltak, tíz pont körüli távolságot tartottak, majd a záró negyed előtt (49-63) 14-et. Az utolsó etapban pedig volt mikor 25 ponttal is vezettek. Bojicsot továbbra sem nagyon tudták tartani a palánk alatt, 28 pontot gyűjtött, de büntetőit szinte alig tudta értékesíteni. Egy 10-0-s szériával sikerült kicsit kozmetikázni az eredményt, így a végén már „csak” tizenöt maradt közte.

JP-Autó Jászberényi KSE – KTE Duna Aszfalt 73-88

Megérdemelten nyert a Kecskemét, most már teljesen biztos a rájátszásban az alsóházi szereplés, de ha ezt a formát hozzák a fiúk, igencsak izgulhatunk. Annál is inkább, mert a sereghajtó MAFC a negyedik helyen tanyázó Falcót verte – ők az utolsó fordulóban jönnek Jászberénybe.

Fotó: Gémesi Balázs

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?