Gól és játék nélkül

Harmadik itthoni mérkőzését vívta a tavaszi szezonban a labdarúgó NB III Keleti csoportjában a Jászberényi FC, s mi más is lehetett a cél, mint hogy saját szurkolói előtt is győzzön végre. Az idegenben aratott két siker mellett ugyanis mindössze egy pont volt a hazai termés, a remélt áttörés azonban ezúttal is elmaradt.

Az ellenfél, az Erzsébeti SMTK az alsóházból érkezett, ennek megfelelően védekezésre rendezkedtek be a vendégek. A JFC-ben sárga lapjai miatt Mile Krisztián nem játszhatott, így szokásos veszélyes szabadrúgásait is nélkülözni kellett. Sajnálatos módon azonban nemcsak ez a fegyver hiányzott a hazai támadójátékból, lendület és átütőerő híján szinte egyáltalán nem alakult ki gólveszély a fővárosiak kapujánál. Az első félidőben csak Prasler kapu mellé szálló lövését lehetett feljegyezni, és szünet után is az ő nevéhez fűződött az egyetlen komolyabb lehetőség. Miután gól ebből sem lett, így az alacsony színvonalú találkozón gól nélküli döntetlen született.

Jászberényi FC – Erzsébeti SMTK 0-0
Továbbra sem megy tehát Gelei Károly csapatának Jászberényben, miközben a Kazincbarcika és a Monor egyaránt győzött. Ezzel a borsodiak előnye hat pontra nőtt, míg a Pest megyeiek pontszámban beérték a JFC-t, s több győzelmüknek köszönhetően egyelőre ők a másodikok.

A rossz sorozat nem szakadt meg, de talán a jó sem fog: március 26-án, vasárnap Putnokon bizonyíthatja a berényi legénység, hogy legalább idegenben megy…

Szerző:
Szőrös Zoltán

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?