Fórum fiataljainkért

Március 9-én, csütörtökön a Polgármesteri Hivatal Dísztermében Jászberény kezdeményezésére megalakult a Jászsági Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

Az országos kezdeményezéshez való csatlakozás a Nemzeti Drogellenes Stratégia 2013-2020 részeként jöhetett létre, a jászsági önkormányzatok, civil szervezetek és helyi intézmények aktív részvételével. „Az országban működő Kábítószerügyi Fórumok olyan helyi szakmai munkacsoportok, melyeket a kábítószer-probléma kezelését célzó helyi szakmai összefogás és minisztériumi pályázati támogatás hívott össze.”

A KEF célja, hogy összehangolja a drogprobléma visszaszorításában szerepet játszó önkormányzatok, intézmények, civil szervezetek munkáját, amelyhez a munkacsoportok kidolgozzák a működéshez kapcsolódó alapdokumentumokat. Az ülés résztvevői a Jászsági Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnökének Szatmári Antalné alpolgármester asszonyt választották, társelnöknek dr. Pető Katalin ifjúsági orvost, titkárnak pedig Gubu Beátát.

Négy munkacsoport is alakult. Az egészségfejlesztés, kábítószer fogyasztás megelőzés munkacsoport vezetője Orosz Tibor lett, a Kezelés, ellátás, felépülés munkacsoport vezetését Baginé Gavaldi Lívia vállalta, a Kínálatcsökkentés munkacsoport vezetőjévé Csurgó Lajost, Az emberi és társadalmi erőforrások mobilizálása munkacsoport vezetői posztjára pedig Faragó Sándort választották.
Az egyes munkacsoportokhoz a Jászság minden településéről csatlakoztak, hiszen a jövőnk a fiataljainkban van, és a probléma visszaszorítása együtt lehet eredményesebb.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?