Sikeres döntőt rendeztünk

Háromnapos Rövidpályás Gyorskorcsolya Diákolimpiai döntőt bonyolított le városunkban a Jászberényi SE gör- és gyorskorcsolya szakosztálya március 10-12-én.

Tizenhárom megye több mint 160 versenyzője adta le nevezését a nagyszabású rendezvényre, amelynek megnyitóján a felsorakozott versenyzőket Jászberény polgármestere Szabó Tamás és Pócs János, a térség országgyűlései képviselője köszöntötte. Mindketten azt hangsúlyozták, most kezd igazán látszani, hogy érdemes volt a jégpályát befedni, hiszen a Szövetség – ígéretéhez híven –, újabb nívós verseny lebonyolítását bízta a Jászság fővárosára. A főrendező Belovai József szerint sem véletlen a helyszínválasztás. Szerinte az ismételten idehelyezett sportesemény azt mutatja, hogy minden feltétel biztosítva van a zökkenőmentes lebonyolításhoz.

A megnyitó után két bemutatóval kedveskedtek a rendezők a nézőknek, majd a sűrű program miatt azonnal jégre léptek a gyorskorisok. A jászberényi és a megyei csapat gerincét a SZIE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói alkották, akiket Lencse Lívia és Kiss Kovács Kinga testnevelő tanárok és egyben edzők készítettek fel a versenyre. Lencse Lívia (egykori gör- és gyorskorcsolya versenyző) saját tapasztalatát alapul véve elmondta, hogy azok a tanítványok, akik mint korosztályos válogatottak sok short-track versenyen vettek részt, nem biztos, hogy tudják hozni legjobb formájukat, mert a diákolimpián mindenki hokikorcsolyával indulhat, és számukra az áttérés erre a korcsolyára nehézséget okozhat. Ez valóban így is volt több versenyzőnél, de ezzel együtt is nagyszerű eredményeket produkáltak a három nap folyamán a berényi diákok.

A fiúknál legeredményesebben Dávid Levente szerepelt, aki – a váltót is figyelembe véve –, három aranyérmet vihetett haza. A lányoknál pedig Túri Anna emelhető ki, aki mindhárom éremből egyet-egyet gyűjtött. A két versenyzőn kívül korosztályában aranyérmes lett: Bojtos Levente és Major Dominik, továbbá a – Túri Anna, Nagy Netti, Cseh Liliána, Kovács Vivien – női váltó. Sőt a két fiú kvartett, azaz a – Major Dominik, Pető Bendegúz, Bojtos Levente Dávid Levente, valamint a Gazsi Botond, Taczman Máté, Zsigó Máté, Zsigó Bence alkotta váltó. Bronzérem boldog tulajdonosa lett: Kovács-Rékasi Noémi (kétszer), Túri Anna, Kovács Vivien, Bojtos Levente, Orosz Balázs, Szőcs Mónika Nikolett, Gazsi Botond és Cseh Liliána. Továbbá a leány váltó – Kisnémet Erika, Kovács-Rékasi Noémi, Redler Aisa, Schönborn Virág –, és a Tóth Áron, Tóth Dávid, Kovács Kornél, Pető Viktor alkotta fiúváltó. Összesen hét arany, egy ezüst és tizenegy bronzérem maradt itthon a városban. A csapatversenyt Esztergom-Komárom megye nyerte, Jászberény a második helyen végzett.

Természetesen a JSE elnöke, Dr. Bördös Lajos nagyon elégedett volt a rendezéssel, sőt külön kiemelte a szülők áldozatos munkáját. A JSE elnöke elmondta: előrehaladott tárgyalások vannak azzal kapcsolatban, hogy Jászberényben rendezhetnek majd – a Jász Kupa mintájára – nemzetközi short-track versenyt is.

Fotók: Gémesi Balázs

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?