Birkózó sikerek

A Jászberényi Birkózó Club tagjai több versenyen vettek részt az utóbbi két hétben és egyikről sem jöttek haza üres kézzel.

Száraz Vivien duplázott. Március 12-én rendezték a Pestszentimrei Sportkastélyban a 2017. évi Grappling Magyar Bajnokságot, ami a G4 Grappling Liga 5. fordulója is volt egyben. Egyúttal ez volt a kvalifikációs verseny az idei UWW Felnőtt Grappling Európa- és Világbajnokságra. A Jászberényi Birkózó Club négy versenyzővel vett részt a megmérettetésen, nagy sikerrel.
Eredmények: női felnőtt NoGi 75 kg és női NoGi Open kategóriában is: 1. helyezett Száraz Vivien. Junior fiú NoGi +95 kg 1. helyezett Kiss Tibor. Férfi +80 kg Open kategória Tóth Kristóf 2., míg férfi +80 kg Open kategória Beszteri Ferenc 5. helyezett lett.

Érmek a Diákolimpiáról. Március 3-án és 4-én rendezték Soltvadkerten a Diák I., valamint a Serdülő Kötöttfogású Országos Diákolimpiát, amelyre három jászberényi versenyző kvalifikálta magát. A Diák kategória 29 kg-ban Bereczki Szabolcs három tusgyőzelemmel jutott a döntőbe, ahol pontozásos vereséget szenvedett kertvárosi ellenfelétől, így a tavalyi bronz után idén ezüstérmet szerzett. A 46 kg-sok között Beszteri Milán négy győztes és egy vesztes mérkőzés után bravúros bronzérmet nyert. Már az első körben legyőzte azt a törökszentmiklósi birkózót, akitől két héttel ezelőtt a Területi Bajnokságon kikapott. Laky Levente a serdülők között, a 76 kg-ban lépett szőnyegre. Négy győztes- és egy vesztes mérkőzéssel – első éves serdülőként –, harmadik helyen végzett.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?