Rejtélyek birodalmában

Szombaton kincstolvajok és kémelhárítók rejtélyének nyomába eredhettek a bevállalós csapatok az Ifjúsági Ház sejtelmesen berendezett termeiben.

Az egyre nagyobb teret hódító divatjáték, a szabaduló szoba ötlete bűnügyi történeteken alapszik, az elsőt 2006-ban, Agatha Christie krimije alapján alakították ki. Magyarországon 2011 után terjedt el a kalandjáték, Budapesten ma már számtalan szabaduló szoba található. Jászberényben először szombaton próbálhatták ki a bevállalós családok és baráti társaságok a Coach Game Rendezvényműhely Kft. jóvoltából a titokzatos szabaduló szobás játékot.

A csapatoknak György Imre és Mátyus Szabolcs játékmesterek segítettek kijutni az Ifjúsági Ház két termében kialakított mobil szabaduló szobákból. Ennek a játéknak is igen sok válfaja létezik, hozzánk a családbarát feladványokat hozták az animátorok. A Kincstolvajok nyomában szoba gyerekcentrikus rejtélyt tartogatott, míg a Kémelhárítók összetettebbnek, kalandosabbnak bizonyult a résztvevők szerint. A feladat „egyszerű” volt: harminc perc alatt kellett megoldani a rejtélyt a szobában található tárgyak alapos megfigyelésének segítségével és mihamarabb megtalálni a szabadulás kulcsát. A sejtelmesen berendezett szobákból már csak a detektívsorozatokból ismert zenei aláfestés hiányzott.

A csapatépítő, „családépítő” játék általános ismeretekre alapoz, és elsősorban logikai agytornára invitálja a játékosokat. Reggeltől estig összesen tizennégy csoport tette próbára tudását a kisiskolástól a nyugdíjas korosztályig.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?