Hozták a kötelezőt

Városunk női röplabda csapata utóbbi két NB I-es mérkőzését – az UTE és az MTK ellen – jó játékkal, győzelemmel abszolválta. Február utolsó hétvégéjén viszont a táblázat végét záró Palota érkezett Jászberénybe, ami – az ismert szóhasználat szerint – kötelező győzelemnek ígérkezett. Az is lett.

A fővárosi együttes az első szettben még elég jól tartotta magát, hiszen az elején még csak néhány ponttal vezetett a JRK. Később aztán, lendületbe jöttek „lányaink” és 16-ra nyerve a játszmát, 1-0 állt az eredményjelzőn. A 2. etapban aztán állva hagyták a vendégeket Bleicher Rékáék, így ki sem jöttek a tízből, azaz 25-9 lett a szett arány. A folytatás sem hozott különö-sebb meglepetést, hiszen minden a berényi hölgyek szája íze szerint alakult és ezt is, mint az első játékot 25-16-ra nyerték.

Jászberényi RK – Palota RSC 3:0

JRK: Fernandez Conde, I. Gardovic, Slijepcevic, Pintér, Bleicher N., Bleicher R. Csere: M. Ivkovic (liberó), Fábián, Lékó, Harmath Zs., Halla.

Kellett is ez a „könnyed” játék, hiszen kedden február 28-án, egy előrehozott mérkőzést ját-szanak a makulátlan mutatókkal rendelkező listavezető Békéscsabával. A csabaiak eddigi eredményét alapul véve, egy reményünk lehet, legalább egy – esetleg kettő – szettet nyerni a nemzetközi mezőnyben is menetelő viharsarki hölgyek ellen. A Bercsényi úti bajnoki mérkőzés kezdési időpontja: 18.30.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?