Párterápiás nevetés

A nő és férfi kapcsolata örök jolly joker a humoristák tarsolyában. A házasság sokszor az idegszálak cibálásának szövetségese, de kívülállóként egészen szórakoztató tud lenni. Péntek este a Kormos Anett – Kovács András Péter páros alakításából született humoresten boldog-boldogtalan, szingli-házas magára ismerhetett a mindennapokból kiragadott poénokban.

A Dumaszínház előadóit rendszerint népes közönség fogadja Berényben, így volt ez február 17-én is az Ifjúsági Házban. A Numera címmel beharangozott műsorszám egy az egyben kimaxolta a házasélet sztereotípiáit.

Ahol Kormos Anett fellép, ott szem nem marad szárazon, na meg a férje sem, akit előszeretettel áztat ronggyá a közönség előtt. Szó esett a gyereknevelés ádáz harcáról, a nemi élet viszontagságairól, a mamahotel lakóiról és a párválasztás sikeréről, vagy épp végzetes baklövéséről. Az éjszakákon át periodikusan ismétlődő horkolásról, melyen minden hajnalig forgolódó, bőröndöket a szeme alatt cipelő feleség átesett. A sokszor „traumatikus” emlékekre most derűvel gondolt a közönség zöme. Kihagyhatatlan volt az „első randi” effektusból születő viccek elsütése, illetve a többévi házasság viharvert példányainak górcső alá vétele.

A műsort remekül megszerkesztették, a jeleneteket néhány perces videók, valamint a közönség soraiban gyanútlanul ücsörgő nézők kipécézése színesítette. Kovács András Pétert láthattuk a táncparkett ördögeként, bár minden elfogultság nélkül KA Panna szerepében is tündökölt – a tiarát tekintve szó szerint. A két előadó párosban jól kiegészítette egymást, a közönség pedig a harmadik fél volt.

A másfél óra alatt nemcsak az Ifjúsági Ház telt meg nevetéssel, hanem talán azok a párkapcsolatok is, amelyeket az idő vasfoga a megszokásba hajszolt. A vendégek elégedetten távoztak a teremből, aki pedig most lemaradt, az legközelebb Dombóvári István önálló estjére készítheti a rekeszizmait.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?