Segítségnyújtás a rendkívüli hidegben

Városunk fedél nélküli és mélyszegénységben élő polgárainak nyújtott segítő kezet az önkormányzat és sokan mások, akik valamilyen formában hozzájárultak ahhoz, hogy meleg ételt, takarókat és tiszta ruhákat kaphassanak a rászorulók.

Szatmári Antalné alpolgármester asszony lapunknak elmondta, hogy az új évvel együtt érkező rendkívüli hideg időjárásra tekintettel az önkormányzat nagyobb figyelmet fordított a fedél nélküliekre és a mélyszegénységben élőkre. Veronka és Nádházi Sándor öt héten át, a hét öt napján 10-12 adag meleg ételt szállítottak a rászorulóknak a megbeszélt helyre, de többször vittek a Neszűrbe is hátrányos helyzetű családoknak. A kétfogásos menüket Kovács Tibor, a Pipacs Étterem tulajdonosa ajánlotta fel önzetlenül, a szállításhoz szükséges edényeket és evőeszközöket pedig az önkormányzat biztosította.

A krízisre való tekintettel a hajléktalanok számára ideiglenes szállást ajánlottak fel a Hatvani úti idősek otthonában, de azt egyik hajléktalan sem fogadta el, akikkel az önkormányzat kapcsolatban áll. Közülük hatan el tudtak húzódni éjszakára, de ketten nem voltak hajlandóak elhagyni a megszokott tartózkodási helyüket. Nekik plusz takarókat, C-vitamint és meleg teát biztosítottak, hogy át tudják vészelni a leghidegebb éjszakákat. A Faiskola úti Csillagház-Cserhaj szolgáltatóházban lehetőséget kaptak tisztálkodásra és ott tiszta ruhát is kaptak.

A rászorulók az utolsó adag ételt múlt héten pénteken kapták kézhez, amit meleg szavakkal és boldog mosollyal az arcukon háláltak meg jóakaróiknak.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?