Gyorskoris érmek Zágrábból

Lassan február végét írunk, azaz egyre közelebb a tavasz, de rövidpályás gyorskorcsolyásaink javában róják a kilométereket a jégen. Sőt szállítják a jobbnál jobb eredményeket. 

Somogyi Károlyné az alábbiakban foglalta össze a történteket.

A Jászberényi SE Gör- és rövidpályás gyorskorcsolya szakosztályának öt versenyzője, a Danubia Kupa 6. fordulójában szerepelt Horvátországban. A tíz nemzet versenyzőit felvonul-tató mezőnyben, a magyar olimpiai válogatott két kerettagja remek teljesítményt nyújtott. Sziliczei-Német Rebeka egyéniben és váltóban is, az első helyen végzett, míg Túri Anna egyéniben állhatott a dobogó 3. fokára. Ez az eredmény azt is jelentette számára, hogy a Danubia Kupasorozatban az első helyen végzett a B korcsoportban.

Ezzel nem ért véget az éremszerzés, hiszen a válogatott utánpótlás kerettagjaként jégre lépő jászberényi gyorskorisok sem jött haza üres kézzel Zágrábból. Somogyi Barbara egyéniben 2. lett, váltóban viszont aranyérmes. Nagy Anna Kerubina egyéniben 7., a váltóban pedig szintén a dobogó tetején állhatott. Zsigó Máté egyéniben 4. helyezett lett, a váltóban pedig bronz-érmet szerzett.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?