Szilvalé, rongyő

Az operett-irodalom egyik klasszikusa került színre vasárnap este a Lehel Film- Színházban ahol Mágnás Miska története kacagtatta meg a nézőteret betöltő publikumot, a Szigetszentmiklósi Sziget Színház előadásában.

A világ ugyan nagyot fordult azóta, hogy Szirmai Albert, Bakonyi Károly és Gábor Andor megalkották a Mágnás Miska című operettet, ám emberi természetünk az eltelt évtizedek alatt mit sem változott. Mindennapi találkozásai nyomán a mai néző ugyanúgy felismeri az uborkafára felkapaszkodott üresfejű sznobokat, akiknek mindennél előbbre való a vagyon. És ha a történetnek nem vagyunk szereplői, az rendkívül szórakoztató lehet. A rongyrázás, a vetítés ma is gyakori esemény, és a szerelem sem ment ki a divatból azóta.

Mohácsi Márk a báróvá avanzsált lovászfiú szerepében gyorsan belopta magát a közönség szívébe, különösen a „berényi legény vagyok” kiszólásai után. Színpadi partnere, Becz Bernadett természetes játéka és remek énekhangja szintén sikert aratott. Nem hagyhatjuk szó nélkül Pintér Tibort sem, aki a mérnök úr szerepében minden bizonnyal a hölgyek kegyeit élvezte elsősorban. A rátarti, ám annál ostobább Mixi és Pixi gróf alakítása ugyancsak kellemes perceket szült, melyekért a színészek tapsban kapták meg méltó jutalmukat.

Az elhangzó ikonikus szövegek, mint a szinte szállóigévé vált „szilvalé, rongyő” vagy a raccsoló „geróf” urak szórakoztató társalgása végig gondoskodott a jókedv fenntartásáról. A játék és a próza mellett természetesen az operett slágerek – mint a „Cintányéros cudar világ” vagy a „Csiribiri-csiribiri” –, és a cigánykerekekkel megbolondított tánc sem maradhatott ki a repertoárból. Szórakoztató este volt.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?