Röplabda ünnep a Bercsényiben

Rangos sporteseménynek adott otthont a hétvégén Jászberényben a Bercsényi úti játékcsarnok. Négy nemzet – magyar, dán, spanyol és német – ifjúsági női röplabda válogatottja mérte össze tudását. A tét az áprilisban, Hollandiában rendezendő Európa bajnokságra való kijutás volt.

Az U-18-as válogatottak Európa-bajnoki selejtezője a Magyarország – Dánia mérkőzéssel vette kezdetét. A találkozó első játszmája jobbára „ismerkedéssel” telt el, hiszen a két alakulat nem sokat tudott egymásról. Szorosan is alakult a szett, de ami fontos, a magyarok sikerével zárult. A folytatásban aztán egyre jobban belejöttek „lányaink” és különösen a harmadik etapban mutatott játékkal biztos győzelmet arattak északi vendégeik ellen. Magyarország – Dánia 3:0. – „Nagyon örülünk a győzelemnek és annak, hogy ilyen remek szurkolótábor állt mögöttünk. Előzőleg már kaptunk üzenetet, hogy remek lesz a hangulat, de nem gondoltunk ilyen fantasztikus biztatásra. Nagyon köszönöm a csapat nevében.” – mondta széles mosoly kíséretében Kotormán Réka a csapat kapitánya a dánok elleni győzelem után. –„Az első szettben egy kicsit görcsösek voltunk, de ennek megnyerése feloldotta a lányokat. Mindenkinek játéklehetőséget adtam, éltek is a bizalommal és jó teljesítményt nyújtottak. Ehhez nagyban hozzájárult a remek szurkolótábor is, amit ezúton is szeretnék megköszönni.” – ezt már Csizmadia Szabolcs szövetségi kapitány nyilatkozta. Hozzátette még, hogy a spanyolok gyorsabb játékot fognak játszani, de bízik tanítványai sikerében a szombati meccsen is.

Nos, sajnos másnap a folytatás a spanyolok ellen – akik előző este kikaptak a németektől – már nem sikerült ilyen jól. Csizmadia Szabolcs együttese megilletődötten játszott és 3-1 arányú vereséget szenvedett. Vasárnap este következtek az első két meccsüket megnyerő német hölgyek. A teltház előtt zajló összecsapás nagy csatát hozott. Jól játszottak a magyarok, – játszmát is nyertek – de nem bírtak a favorit német együttessel és szintén 3-1 arányban alulmaradtak. 1. Németország, 2. Spanyolország, 3. Magyarország, 4. Dánia. A németek torna győztesként jutottak ki az Európa-bajnokságra. A spanyolok az utolsó meccsen legyőzték a dánokat és két győzelmükkel a legjobb másodikak egyikeként még finalisták lehetnek.

Magyarország csapatában: Ambrosio Melani, Glemboczki Zóra, Kotormán Réka, Kovács Lilla, Kökény Petra, Kundrák Eszter, Lesi Olívia Ivett, Mihály Dorka, Pap Dorka, Petrenkó Brigitta, Schwegler Stefánia és Szedmák Réka kapott szerepet.

– „Ez a mérkőzéssorozat méltóan propagálta spotágunkat, amely egyébként is népszerű itt Jászberényben. Nagyon örülök, hogy ezzel az Európai-selejtezővel további lehetőséget adtunk a helyi röplabdázásnak a fejlődésre. A remek körülmények, a rendezés a fantasztikus sportszerű szurkolás, mind-mind hozzájárultak az Eb-selejtező sikeres lebonyolításához. Mindez záloga annak, hogy további rangos eseményeket tudjunk a későbbiekben ide hozni. Ezúton is szeretném megköszönni Jászberény támogatását és a kitűnő vendéglátást.” – mondta Ludvig Zsolt a magyar Röplabda Szövetség főtitkára, a vasárnap esti eredményhirdetés után.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?