Maja címeres mezben

Magyarországon a Tüskecsarnokban rendezték január 8-tól 14-ig, a 2017. évi női U18 divízió 1/A csoportos Jégkorong Világbajnokságot, ahol jászberényi játékos is pályára lépett.

A divízió 1/A csoportban hat női utánpótlás válogatott csapat – Franciaország, Németország, Szlovákia, Norvégia, Ausztria és Magyarország – mérkőzött meg egymással az egy hétig tartó tornán. Az előzetes válogatás után, 23 magyar lány húzhatott magára címeres mezt a VB mérkőzéseken. Köztük volt a jászberényi Fecske Maja Ágnes is, aki a magyar csapat négy 14 éves játékosa közül a legfiatalabb volt. A JSE jéghokisa tavaly már bemutatkozott az U-14-es válogatottban Helsinkiben.

A fiatal magyar lánykoszorú nem okozott csalódást, a negyedik helyen fejezték be a küzdelemsorozatot, megelőzve a franciákat és az osztrákokat. Ez a helyezés azt is jelenti számukra, hogy továbbra is az 1/A csoportban maradtak. – „A legjobb érzés volt, amikor a Magyar Himnusz szólt a meccs végén!” – mondta hazaérkezése után a Fókák tehetséges játékosa.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?