Húszpontos vereség

A 2016/17-es NB I-es kosárlabda bajnokság első körének utolsó meccsét játszották a hétvégén, január 14-én. Városunk együttese Szombathely vendége volt, és a szezon legnagyobb arányú vereségét szenvedte el.

Már az első etapban látszott, hogy meggyűlik a baja a berényi legénységnek a vendéglátók centerével Zsigeranovicssal, mert nagyon bekezdett a szerb „óriás”. Hamarosan 11 pontos Falco előnyt mutatott az eredményjelző. A bajt tetézte, hogy a 18. perc táján Protics, a JKSE irányítója megsérült a combján, és később már nem is lépett pályára. A hátrány pedig a félidőre, 19 pontra nőtt.
A nagyszünet után is maradt a forgatókönyv, továbbra is a hazai csapat dominált, volt mikor már harminc differencia mutatkozott a két gárda között. A nagy előny tudatában régi ismerősünk Szekulovics mester „fiai” kicsit visszavettek a tempóból. Így a befejező negyedet ugyan 20-17-re megnyerték kosarasaink, de ezzel együtt is nagy különbséggel szerezte meg a nyolcadik győzelmét a Falco.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – JP Auto-Jászberényi KSE 84–64
Arrington (19) és Williams (16) találatai a szokásosak voltak, valamint Sztamenkovicsé is, viszont a társak keveset tudtak ezúttal hozzátenni. Így a Falco megérdemelten nyert még ilyen arányban is. Remélhetőleg mind fizikailag, mint mentálisan kipiheni magát a társaság és szombaton a Bercsényi úti játékcsarnokban MAFC ellen megmutatják, hogy a szombathelyi produkció csak kisiklás volt.

(Archív fotó)

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?