Böllérkedő egyetemisták

A Budapesti Corvinus Egyetem ingyenes érettségi előkészítője, a Studium Generale Diákszervezet tagjai számára kiemelten fontos, hogy az oktatás mellett a kikapcsolódásra is kellő hangsúlyt fektessenek.

Pontosan a szorgalmi időszak utáni feltöltődés céljából rendezzük meg immáron negyedik éve a disznóvágási programunkat. Ez egy rendkívül jó alkalom, hogy az egyetemi vizsgaidőszak és az ünnepek közepette kicsit elvonatkoztassunk a hétköznapi monoton feladatoktól és egy napot közösen eltöltve tevékenyen pihenjünk.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is Jászapátiban rendeztük meg a disznóvágást. Reggel a hajnali órákban tele busszal, 45-en indultunk Budapestről, majd egy másfél órás út után érkeztünk meg Jászapátiba, a Lados Sörfőzdébe. Az érkezés után nem maradhatott el az üdvözlő pálinka, ami után a bölléreké, Radics Imréé és Stupek Lászlóé és természetesen a disznóé lett a főszerep. Nagyon köszönjük a segítségüket, hiszen a kiváló munka mellett a jó hangulatot is garantálták. A disznó feldolgozásából igyekeztünk kivenni a részünket, persze sokan inkább a rendkívül finom söröket és a meleg szobát választották. A nap betetőzéseként még egy sörkóstoláson is részt vehettünk, ahol sok dolgot megtudtunk a sörfőzés rejtelmeiről, így a szakmai tanulás sem maradt ki a napból.
Délutánra a gazdasszony jóvoltából elkészültek a hagyományos étkek, amelyeket a végén már alig tudtunk végigkóstolni. Ettől jobbat ki kívánhat? Hagyományos ízek, jászsági pálinka, finom csigaleves, sült pecsenye, hurka, kolbász, sör sörrel és a disznókóstoló, amit haza is vihettünk.

Maximális megelégedésünkre elmondható, hogy az utóbbi idők egyik legnagyszerűbben sikerült közös programja volt ez a dolgos kikapcsolódás, immár hagyománnyá váló ünnep. Ezt szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik valamilyen formában szerveztek, segítettek, hogy a programunk ilyen jól sikerülhetett. Bízunk benne, hogy jövő decemberben ismét találkozhatunk Jászapátin, amikor majd igyekszünk a sörfőzdéből kitekinteni és a várost is megismerni. Köszönjük a szíves vendéglátást! Boldog új évet kívánunk és sikeres vizsgaidőszakot, hiszen ez adja meg az alapját az életünknek!

Vélemény, hozzászólás?