Vigyázzanak az utakon!

Jelenleg citromsárga riasztás van érvényben a Jászberényi Kistérségben a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint, de néhány órája még a narancssárga színnel jelölték megyénket.

A felettünk áthaladó mediterrán ciklon hozta ezt a nedves légtömeget, melynek hatására már hajnal óta havazik és ónos eső esik, több-kevesebb mennyiségben. Jelenleg, a déli órákban havasesőt tapasztalhatunk városszerte. A JVV Nonprofit Zrt. és a Közútkezelő munkatársai folyamatosan dolgoznak, hogy a járdákat, kerékpárutakat és közutakat mihamarabb járhatóvá tegyék. Elsőként a forgalmasabb útvonalakat takarítják.

A JVV Nonprofit Zrt. munkatársai hét sószóró, hótoló traktorral és három speciális felépítménnyel felszerelt teherautóval dolgoznak az utakon és kerékpárutakon, valamint két munkagép vesz részt a sórakodásban. A kézi síkosságmentesítésben részt vevők számára két kiszolgáló autó szállítja a szóróanyagot. Állandó szolgálatban huszonnégy munkatárs dolgozik, de a délelőtti rendkívüli időjárás indokolttá tette, hogy negyvennégy munkatársa egészüljenek ki. Horti Ádám szerkesztőségünknek azt is elárulta, hogy 2016 év végén beszereztek egy John Deere típusú multifunkciós gépet, amely a jelenlegi hóhelyzet elhárításában is sikerrel vesz részt.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?