Sportolóink sikeres esztendőt zártak

Városunk sportolói igen sok szép eredményt produkáltak az elmúlt évben. Nem csak a magyar versenyeken, hanem a kontinens- és világbajnokságokon is eredményesen szerepeltek.

Berek Gábor EB aranyérme mellett Testépítő W.A.B.B.A International Világbajnok lett. Az erőemelőknél két berényi sportoló Mező Áron és Szabó Zsolt is EB és VB aranyéremmel gyarapította gyűjteményét. Vas Márk az U-18-as magyar jégkorong válogatott színeiben, a divízió I /B osztály világbajnokságának eredményhirdetésén hallgathatta a magyar himnuszt a dobogó tetején.

A kyokushin karatékák közül négyen is Európa bajnoki címmel büszkélkedhetnek. Szabó Zsófi a felnőtteknél, az utánpótlás korosztályban pedig Mező Lili, Kerekes Réka és Palásti Kristóf állt a dobogó legfelső fokán, Móczó Milán ezüstérmes lett. Az U-22-es mezőnyben Fekete Farkas értékes bronzérmet szerzett.

Száraz Ferenc és Sipos László veteránbirkózók korosztályukban mindkét fogásnemben OB győztesek lettek. Sőt Száraz Ferenc a VB-ről is bronzéremmel tért haza. Száraz Vivien OB Junior ezüst után 2017-ben már a felnőttek között fog szerepelni. Laky Levente 75 kg-ban diákolimpiai bajnoki arany, valamint OB ezüstérem tulajdonosa lett.

A Dance Fitness Se versenyzői a diákolimpián három aranyérmet, a Magyar Bajnokságon pedig egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek. Majd az Európa-bajnokságon hatodik és kilencedik helyezést sikerült elcsípniük. Kocza István városunk Rubik-kocka versenyzője tavaly is számos nemzetközi versenyen vett részt és minden alkalommal érmekkel fejezte be szereplését.

A Jászberényi RK női röplabda csapata nagy sikerként könyvelhette el, hogy a Magyar Kupában bronzérmet szereztek. A Deme Gábor vezette alakulat az NB I-es bajnokságban pedig negyedik helyen végzett. Városunk teniszcsapata a Jászberényi CO-OP TSE bajnoki címet szerzett az OB III-ban, azaz idén eggyel magasabb osztályban képviselhetik városunkat.

A Jászberényi FC Labdarúgó csapata az NB III. Keleti csoportjában a harmadik helyen várja a tavaszi kezdést. Így minden esélye megvan, hogy az ősszel akár NB II-ben szerepeljen.

Kiemelendő a Jászberényi SE, JKA Shotokan Karate Szakosztály, és az ITF Kondor Taekwon-do Szakosztály mellett a Jászsági Harcművészeti Akadémia versenyzőinek tavalyi teljesítménye is. Mindhárom klub számos nemzetközi és hazai versenyen öregbítette városunk hírnevét kitűnő eredményeivel. Akármilyen szintű versenyen indultak, minden alkalommal érmekkel tértek haza.

A Jászberényi Honfoglalás Lovas és Lövész Klub a Dinamikus Lövészsport Szövetség által rendezett OB-on országos bajnok lett Hábencius Ferenc és Csáki Máté. Országos Sportlövő Bajnokságon pedig Trájer Szabolcs győzött, emellett diákolimpiai bajnok.

A Jászberényi JSE Gör- és gyorskorcsolya szakosztályának versenyzői a Rövidpályás Gyorskorcsolyázó Utánpótlás Bajnokságon csapatban ezüstérmesek lettek. Major Dominik korosztályának országos bajnoka, valamint öt ezüst- és két bronzérem az egyéni számok mutatója. A diákolimpia jászberényi döntőjében Gazsi Botond első lett, továbbá öt ezüst- és négy bronzérem a rövidpályás gyorskorcsolyázók „termése”.

Kalla Tibor és Rigó Lehel az asztaliteniszezők senior versenyein vettek részt az elmúlt évben, és mind egyéniben, mind párosban szinte minden alkalommal a dobogón állhattak.
Városunknak voltak olyan sportolói is, akik nem tagjai egy-egy klubnak vagy egyesületnek. Természetesen ők tanintézményeik színeiben versenyeztek sikeresen. Összességében elmondható tehát, hogy Jászberény sportolói sikeres évet tudhatnak maguk mögött.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?