Weblap tanulságok év elején

Az internet széles spektruma olyanokat szólít meg, akik kevésbé veszik kezükbe a nyomdából frissen kinyomott újságot, azonban a neten órákat képesek böngészni. A Jászkürt Újság szerkesztősége ezt a lehetőséget megragadva három éve indította útjára honlapját.

Honlapunk három éve ad széleskörű tájékoztatást a város eseményeiről, mely a számok tekintetében is egyre közkedveltebb olvasóink körében. Az elmúlt évet tekintve a BerényCafé közösségi oldala több száz lájkolóval gazdagodott, mostanra pedig elérte a kétezres kedvelést. Legnépszerűbb cikkeink 12-13 ezres elérést érnek el. Példa erre a Takács Edit doktornővel készített interjú, mely az év legkedveltebb írása volt, a honlapon 1200-an osztották meg, de nem kevésbé olvasott a Búcsú Bakki Kati nénitől 932 megosztással. Szintén népszerű volt a Telek Béla bácsival, illetve Bobák Józseffel, a Kukta Kft. vezetőjével készített interjú. Magasan vezettek az egészségüggyel kapcsolatos témák, például a komfortszoba-átadó és a kórházi felújítások. Ezenfelül a rendőrségi hírek is kiemelt figyelemben részesültek.

A január 22-én megújuló honlapnak meglehetősen rossz periódusa volt a nyári időszak, hiszen júliusban egy vírustámadás következtében összeomlott a rendszer. Szabó Mihály tördelőkollégánk létrehozta az augusztustól működő, új honlapot. A kezdeti nehézségeken felülemelkedve, mára már egyre több olvasót vonz az online hírportál.

Idén még aktuálisabb, naprakész írásokkal várjuk olvasóinkat. Ezt igazolja, hogy már január 2-án 27 ezer kezdőfelületi megjelenéssel nézettségi rekordot döntött az év első babájáról írt tudósításunk.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?