Ifjúsági Eb-selejtező Jászberényben

Jászberényben a Városházán tartották január 10-én azt a sajtótájékoztatót, amelynek témája a magyar U18-as női röplabda válogatott Európa-bajnoki selejtezője volt.

Ludvig Zsolt az Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, Dr. Szabó Tamás városunk polgármestere, Molnár László a JRK elnöke, Szabados István az utánpótlás szakmai igazgatója, valamint a csapat kapitánya Kotormán Réka társaságában tartotta sajtótájékoztatóját. Elhangzott, hogy a magyar női röplabda ifjúsági válogatott a hétvégén, január 13. és 15. között lép színre a Bercsényi úti játékcsarnokban: dán, spanyol és a német válogatott társaságában. Az Európában lebonyolított selejtezőkből a nyolc csoport győztese, illetve a három legjobb második jut tovább az áprilisi, hollandiai tizenkettes fináléba.

Mind a város polgármestere, mind a JRK elnöke megtiszteltetésnek tekintette, hogy a Magyar Szövetség választása Jászberényre esett. Molnár László külön kiemelte, hogy a selejtezőtorna megrendezéséhez az Önkormányzattól megkaptak minden támogatást. E mellett dicsérte a kosárlabda csapat és a csarnokot használó iskola rugalmasságát is.

Csizmadia Szabolcs szövetségi kapitány által irányított magyar női utánpótlás röplabda válogatott már január első napjaitól Jászberényben készül a háromnapos megmérettetésre. Kotormán Réka csapatkapitány szerint jó körülmények között készülnek és mindent megtesznek a siker érdekében. A körmérkőzések során igen izgalmas összecsapások szemtanúi lesznek a röplabdakedvelők, hiszen a – fent említettek szerint –, csak az első helyezett juthat el teljes biztonsággal a kontinens viadal döntőjébe. A második helyezettnek is van ugyan sansza, de ehhez biztos győzelmeket kell aratnia ellenfeleivel szemben. A szakemberek szerint az elsőség megszerzésére a németek pályáznak legnagyobb eséllyel, ám a spanyol és a dán együttes sem lebecsülendő játékerőt képvisel. Ezzel együtt is, a csoportdöntőt a németekkel szeretnék játszani a magyar lányok. Újdonság a magyar meccsekhez képest, hogy a játékcsarnok küzdőtere nemzetközi előírásoknak megfelelő borítást kap a három napra.

A menetrend:
Január 13. péntek 17: Dánia – Magyarország, 19.30: Spanyolország – Németország.
Január 14. szombat 17: Magyarország – Spanyolország, 19.30: Dánia – Németország.
Január 15. vasárnap 17: Magyarország – Németország, 19.30: Spanyolország – Dánia.
Mérkőzésekre a belépők a helyszínen válthatók. A 12 év alatti gyerekek, ingyenesen látogathatják a röplabdameccseket.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?