A legjobb sportolókat jutalmazták

Jászapátin több éves hagyomány, hogy minden év végén elismerik azokat a sportolókat, sportvezetőket, akik az adott esztendőben kiválóan szerepeltek a különböző sportversenyeken. 2016 legjobbjait a város önkormányzata december 16-án jutalmazta.

A díjátadó ünnepségen, ifj. Pócs János az önkormányzat sport bizottságának elnöke köszöntette a meghívott versenyzőket és a vendégeket. Majd a város polgármesterének, Farkas Ferencnek adta át a szót, aki elmondta, hogy eltérően az előző évektől ezúttal minden szervezet korosztályonként jelölhette meg legjobbjait. Majd átadták a díjazottaknak az elismerést.

A 2016. év legjobb ifjúsági női birkózója Puskás Lili lett, aki az első jelentősebb versenyén, a Diák Magyar Bajnokságon 3. helyezést érte el. A fiúknál Farkas Benjamin az év ifjúsági birkózója, aki a Diák Birkózó Olimpián az 5. helyet szerezte meg, a kötöttfogású MB-on pedig 3. lett. A legjobb női birkózó Juhász Beáta, aki a Junior Magyar Bajnokságon 2. helyezést ért el, továbbá két rangsorversenyen egy-egy 2. és egy 3. helyezést.

A legjobb ifjúsági női erőemelő Béres Beatrix, aki mind a junior, mind az ifjúsági RAW Erőemelő MB-on 1. helyezett lett. Továbbá két Felhúzó Gálán is aranyérmes, a Diákolimpián pedig harmadik. Tóbiás Mercédesz az év női erőemelője, aki két Felhúzó Gála győztese lett 2016-ban. A Fekve-nyomó Diákolimpián ezüst, míg a RAW Erőemelő felnőtt Magyar Bajnokságon bronzérmes. Béres Zsolt a legjobb férfi erőemelő, aki két Felhúzó Gálán is 3. helyezett lett.

A 2016-os év ifjúsági női harcművésze Zagyi Renáta, aki a Nyílt Kempo Világkupán két ezüst és egy bronzérmet szerzett, a Nyílt Sport Ju-Jitsu Magyar Bajnokságon pedig két 1. és egy 2. helyet. Csapattársa, Nagy Vilmos lett az év ifjúsági férfi harcművésze, aki – többek között – a Nyílt Kempo Világkupán, valamint a Csaba Kempo és Sport Jitsu Kupán is két-két számban lett győztes. Szikszai Nikolett az év női harcművésze, aki a Nyílt Kempo Világkupán 1. és 3. helyezett lett.

A Nyílt Sport Ju-Jitsu MB-on pedig 1. és 2. helyet szerzett, míg a Judo Országos Egyetemi Bajnokságon 2. helyezést ért el. Dr. Urbán István pedig a férfi harcművésze címet érdemelte ki. A Nyílt Kempo Világkupán egy 1. és 2. helyet, valamint két 3. helyet szerzett. Valamint számos rangos versenyen állt a dobogón, legtöbbször annak legtetején.

Az év ifjúsági férfi labdarúgója 2016-ban Donkó Ádám és Borbély Imre. Mindketten kimagasló teljesítményükkel meghatározó tagjai voltak a Jászapáti U-11-es és U-12-es labdarúgó csapatának, sőt meghívást kaptak a megyei U-12-es válogatottba is.

Csintó Botond lett a 2016. év ifjúsági férfi úszója. Összesen 10 úszóversenyen vett részt, ahol minden alkalommal szerzett több első helyet, a többi számban pedig szinte mindig a dobogón állt.
Stuchlik Lilien az év ifjúsági női tájfutója, aki versenyein volt 1-2-3. helyezett, és többször a dobogó közelében végzett. Szabari Milán, az év ifjúsági férfi tájfutója. Eredményei közül kiemelkedik a JNK-Szolnok megyei diákolimpia 1. helye és az országos 8. De nemzetközi versenyeken is jó helyezéssel büszkélkedhet. Sisa Dorottya pedig a 2016. év női tájfutója címet kapta. Nagyon sok versenyen mérette meg magát. Ezek közül kiemelkedő a Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok megyei középtávú bajnokság, 3. hely. Borbás Nándor, az év férfi tájfutója, aki tájékozódási futás senior kategóriában egy-egy 1. és 3., valamint három alkalommal 2. helyezett lett. Jelenleg szenior ranglistavezető.

Külön díjazták a tanintézmények legjobbjait a 2016. évi tevékenységük alapján. A Szent Imre Katolikus Ált. Iskola: Vajnhard Cintia és Benkucs Bátor. Az Ált. és Alapfokú Művészeti Iskola: Nagy Fruzsina és Gulyás Gergely. A Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskola és Kollégium: Utasi Borbála és Illés Levente. A 2016. év edzője Béres Zsolt, Familya SC vezetője. Az év csapata: – a Lóczi Tibor vezette – JVSE Birkózó szakosztály.

A Jászapáti Város vezetése és a Sport Bizottság a város sportéletben végzett több évtizedes kiemelkedő munkája elismeréseként a Jászapáti Sportjáért Díjat, dr. Nagy Hinst István Hanshinak adományozta. A Kígyó Dojo HSE elnöke, vezetőedzője és jelenleg is versenyzője számos világverseny érmese. Tanítványai pedig évek során több mint hatszáz országos bajnoki címet, több mint tíz országos csapatbajnoki címet, több mint húsz Európa-bajnoki címet, valamint több mint húsz világkupa győzelmet és tíz világbajnoki címet szereztek.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?