Idősek karácsonya

Az ünnepek közeledtével a város nem feledkezett meg szépkorú lakosairól sem, ajándékutalvánnyal, szaloncukorral és kedves karácsonyi műsorral ajándékozták meg őket.

Elsőként Sipos Zoltán képviselő köszöntötte a meghívott vendégeket pénteken délután, majd Szabó Tamás polgármester és Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője köszöntötte a szép számmal megjelent szépkorú lakosságot az Ifjúsági Házban. Szívhez szóló gondolataikat és jókívánságaikat a Berényi Színjátékos Társaság karácsonyi műsora követte. A versek és énekek előadása közben a színpadon felállított karácsonyfa is díszbe öltözött, tövében ajándékokkal. S amíg az elhangzottak szívekig hatoltak, a megterített asztalra gyertya, friss kalács és alma került. „Karácsony készül, emberek!”

Liga Konrád diakónus ünnepi gondolataiban kiemelte, hogy a szeretet nemcsak karácsonykor, hanem egész évben jelen van. Isten szeretetét legegyszerűbben az embereken keresztül tudjuk felismerni és megtapasztalni. A szeretethez tehát nem kell más, csak mi, magunk.

A kis Jézus templomban való bemutatásának történetét Mező István református lelkész Lukács evangéliumából idézte. A történetben szereplő két idős ember, Simeon és Anna, méltó példaképei a mai szépkorú társadalomnak: ők megértették karácsony lényegét. „A reszkető kezeket is össze lehet kulcsolni!” – hallhattuk Mező István biztató szavait. Szükség is van a hit megtapasztalására, az imádságra, hiszen így juthatunk el a Megváltóhoz, az örök élet reményéhez.

A rendezvény zárásaként a 460 meghívott vendég a Humán Igazgatási Iroda munkatársainál vehette át a személyenkénti kétezer-ötszáz forintos vásárlási utalványt és a szaloncukrot. Jászberény Városi Önkormányzata idén összesen 2,5 millió forinttal támogatta az időseket és a szociálisan rászoruló gyermekek családjait, tudtuk meg Nagy András HEB elnöktől.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?