Gyermekek meglepetése

Jászberény Városi Önkormányzata idén is támogatta a rászoruló családokat, hogy szebb legyen a karácsonyuk.

December 16-án, pénteken kora délután Balog Donát képviselő köszöntötte a főtemplomban összegyűlt gyermekeket és szüleiket, majd Liga Konrád diakónus szólt a családokhoz. Jézus Krisztus születésének történetén keresztül hívta fel a figyelmet az ünnep valódi értékeire. Azok pedig nem drága ajándékok és mindenféle földi javak, hanem a szeretet és annak gyümölcse, a gyermek. „A gyermek a szeretet megtestesülése… tekintsünk úgy rá, mint a jászolban fekvő kis Jézusra, mint a törékeny szeretetre.”

Az önkormányzat a maga eszközeivel igyekszik támogatni a hátrányos helyzetű gyermekeket és családjaikat, ennek szép példája a Gyermekek karácsonya. Ilyenkor, karácsonykor különösen nagy segítség ez a kiegészítés, mondta Szabó Tamás polgármester. Köszöntője zárásaként áldott, békés, örömteli karácsonyt kívánt.
Nagy András HEB elnök lapunknak elmondta, hogy 358 családból 647 szociálisan rászoruló gyermeket hívtak meg az ünnepségre.

A gyermekek fejenként kétezer forint értékű vásárlási utalványt kaptak, a négynél több gyermeket nevelők pedig családonként további kétezer forintos utalványt. A boríték mellé természetesen szaloncukorral is kedveskedtek a Szociális Iroda dolgozói, a kicsik nagy örömére.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?