Talentummal gazdag ifjúság

Jászberény fiatal tehetségei december 19-én az Ifjúsági Házban a Jászok Ásza tehetségkutató versenyen mérték össze tudásukat. A vegyes korosztályban a divatos elemektől a hagyományőrző motívumokig, számos stílusban születtek előadások.

Tallósi Ferenc Sándor a diákönkormányzat elnöke köszöntötte a jelenlevőket. „Karácsonyhoz közeledve, mindenkinek a legnagyobb ajándék, amit valaha kaphatott az maga az élet. Azok a fiatalok, akik most itt vannak még egy ajándékkal gazdagodtak, a tehetségükkel” – mondta a diákpolgármester, majd kiemelte, hogy bátran lépjenek színpadra a fiatalok és ne rejtsék véka alá képességeiket. A diákok láthatóan megfogadták Tallósi Ferenc szavait, hiszen élvezettel mutatták be a produkciókat.

Népdalcsokorral készülve Rácz Fanni lépett elsőként a pódiumra, majd moldvai csángók tánchagyományát képviselve a Bercsényi iskolások előadását láttuk. Az osztálytáncok különösen megalapozták a jó hangulatot, a Terplán Zénó szakiskola végzős osztálya akrobatikus elemekkel gazdagított előadásán felpezsdült a közönség. A Székely Mihály iskola első osztályát pedig szívükbe zárták az egybegyűltek, hiszen nehéz lett volna aranyosabban elénekelni a Judit és a zenemanóktól a Gyermek volt minden óriás című dalt.

A fiatalok a folytatásban is verseléssel, énekléssel igyekeztek lenyűgözni a zsűritagokat, kisebb-nagyobb sikerrel. Azonban a néhány hamis hang megbocsájtható volt az őszinte érzelmekért.

Végeredményben nehéz dolga volt a zsűrinek, a harminc fellépőt Gulyás Erzsébet könyvtáros, Kis Henriett zenetörténész, valamint Keresztesi János a zsűri elnöke és a Humán Erőforrás Bizottság tagja értékelte. Ének kategóriában a Kökény testvérek, Viktor és Zsolt zenei produkciója nyerte el a zsűri tetszését leginkább. Egyéb kategóriában Kiss Viktória meséje bizonyult a legjobbnak, a táncos lábú Galcsik Gréta pedig tánc kategóriában lett a jászok ásza.

Az örömteli pillanatok összehozták a fellépő csapatokat és tartalmas délutánt töltöttek el egymás társaságban. Az izgalmakat levetkőzve, mostanra ünnepi hangulatba kerültek a diákok, kezdődhet is a jól megérdemelt téli szünet.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?