A négy gyertya meséje

A szeretet ünnepe alkalmából a Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékkal Élők Nappali csoportja különleges karácsonyi meglepetéssel készült a szülőknek.

Az Ifjúsági Házban december 9-én tekintettük meg az értelmi fogyatékosok karácsonyi műsorát, melyben a remény és a szeretet kapta a főszerepet.

Bozóki Jánosné Katalin intézményvezető az év értékelésével kezdte a rendezvényt, melyben elmondta, hogy számos kiránduláson és programon vett részt a csapat. „Ebben az évben is megjelentünk az Országos Speciális Művészeti Fesztiválon, a tavalyihoz hasonlóan, számos előadással léptek fel és a szervezőktől, értékelőktől nagyon sok pozitív gondolatot kaptak. Elismerték a fiatalok fellépéseit.”

A műsort az adventi koszorún helyet foglaló négy gyertya meséje indította útjára, amelyben a béke, a hit és a szeretet kihunyó lángját újra életre keltette a remény tüze. A kedves, rövid történet rávilágított arra, hogy a sérültek és a környezetükben élők mindennapjában kiemelt szerepet kap a remény jelenléte.

Ezt szimbolizálta a spirál alakban elterülő fenyő, melyen – két úton elindulva – középen egy gyertya fényében pillantották meg egymást a gyermekek szüleikkel. Ezt követően az égő kanócról meggyújtották saját gyertyáikat, amit a fenyő szélére helyeztek el. A közös gyertyagyújtás legszebb momentuma, a találkozás volt, illetve az örömteli várakozás, melyet itt valóban megtapasztalhattunk az advent fényében. A műsort a sérültek közös éneke színesítette, eközben nemcsak szeretettel ajándékozták meg a szülőket, hanem a műsor végén sor került a karácsonyi meglepetés átadására is.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?