A rádiósok titkai

A Jászsági Rádiósok Egyesületének tagjai évközben szorgalmasan végzik munkájukat, nagyon sok versenyen vesznek részt. A versenyek sajátossága miatt szinte csak év végén tudják őket rangsorolni.

Az egyesület munkájában 2016-ban harmincan vettek részt, közülük aktív sportigazolással – a Magyar Rádióamatőr Szövetség keretein belül – tíz egyesületi tag rendelkezik. Újításként igényelték meg a HG7M versenyhívójelet, ami a versenyek során távíróban (Morze) előnyösebben adható az eddiginél. Az új hívójellel a Galyatető mellett található piszkéstetői versenyállomásukról az éves Magyar Kupa URH országos versenyen második helyezést értek el. Egyéni hívójellel, a Magyar Kupa URH versenyen Bugyi István (HA7MB/P) első helyezett lett, 1,2 GHz-en, Kövér Béla (HA7NS) pedig a második helyen végzett a 144-432 Mhz-en.

A HA-UHF-VHF versenyen TOP-HILLER kategóriában Bugyi István (HA7MB/P) második helyezett lett 144-432 Mhz-en. Fix állomás kategóriában pedig Kövér Bélának (HA7NS) sikerült győznie. Az URH Országos Bajnokságon, Barnóczki Péter (HA9MDP/P) a második, míg Kövér Béla (HA7NS) az ötödik helyen végzett. A CQ Budapest országos versenyen viszont második helyezett lett Kövér Béla (HA7NS). A HA-DX Rövidhullámú országos versenyen Kiss László (HA7I) ugyancsak második helyen végzett, 7 MHz-en. 2016-ban I. osztályú minősített versenyzői besorolást Kövér Béla szerzett.

Arra törekszünk, hogy 2017-ben is kiemelkedő teljesítményt nyújtsunk és minél több érdeklődővel ismertessük meg tevékenységünk szépségét és hasznosságát. A Hajta 50 gyalog- és kerékpártúrán, illetve a Sportágválasztó napon jelenlétünkkel 2017-ben is aktívan kívánunk szerepelni – mondta el Kövér Béla a JRE elnöke.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?