Adományok Vechtából

Jászberény és németországi testvérvárosunk, Vechta szoros szálakkal kapcsolódik egymáshoz az esztendő hétköznapjain is. Rendszerint minden esztendőben karácsonykor is gondolnak ránk ottani barátaink. Idén adományokkal kedveskedtek.

Adományokat kapott a Szent Ferenc Idősek Otthona, ahová bútorok, kerekesszékek, ágyneműk, ruhák érkeztek. A helyi tűzoltóságról sem feledkeztek el, nekik ruhákat, sisakot, csizmát juttattak el német barátaink. Küldemény érkezett a Szent István Körúti Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskolának, akik így írtak a meglepetés átvételéről: „December 8-án délután egy teherautó állt meg iskolánk előtt. Karácsonyi ajándékok érkeztek Németországból, Jászberény testvérvárosából Vechtából. 200 doboz szépen becsomagolt ajándékcsomagot kaptak iskolánk tanulói. Ezeket a kedves ajándékokat német barátaink gyűjtötték össze Anita Hoyer vezetésével, és juttatták el nekünk karácsonyra. Kicsik és nagyok nagy-nagy örömmel, boldogsággal bontogatták a csomagokat és nézegették az ajándékba kapott játékokat, édességeket, hasznos írószereket és ruhaneműket. Igazi meglepetés volt számukra.”

Sokat segített és közreműködött az adományozásban Karl-Heinz Wehry, aki Jászberény díszpolgára és a kinti baráti egyesület vezetője is egyben, illetve a jászberényi származású, Vechtában élő Anita Hoyer, valamint Andreas Mihalowski.

A munkát ugyancsak segítette a jászberényi Testvérvárosok Baráti Egyesülete, az adományok átadásán részt vett Szatmári Antalné alpolgármester asszony. A jászberényi székhelyű Fiala Trans a tulajdonos Fiala Károly döntése alapján ingyen szállította az adományt városunkba.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?