Elmaradt a bravúr

Városunk kosárlabda csapata az előző heti Körmend elleni győzelem után ismét hazai közönség előtt lépett pályára december 10-én este. A nagyon jó idei szezont produkáló Pécsi VSK volt a vendég.

A kanadai Riley Barker helyére új center érkezett és be is mutatkozott. A szerb illetőségű fiatalember, Andrija Bojics 207 cm magas, 23 éves, tagja volt hazája U18-as és U20-as válogatottjának. Jó előjelek mutatkoztak tehát a berényi gárdánál, a mérkőzés pedig – ahogy az várható volt –, már az elejétől nagyon szorosan indult. Végül is hat egységnyi (27-21) előnyre tett szert a hazai együttes az első negyedben. A kis szünet után lépést váltottak a vendégek, felváltva estek a találatok és a nagyszünetre is csak „egylabdányi” távolsággal, azaz 45-43-as hazai vezetésnél ért véget az első félidő.

A negyedórás szünetben mindkét gárda kipihente magát és nagy rohanásba kezdtek, ami később számokban kifejezve egyenlősdit (60-60) mutatott. A harmadik negyed végére beerősítettek a pécsiek és 63-69- nél kezdődött a záró negyed. Egy perccel a találkozó vége előtt döntetlenre (82-82) állt a meccs, következett a büntetőpárbaj. Majd három pontos hátrányunknál Protics elkapkodott egy triplának szánt dobást és elszállt a hajó, azaz vendégsiker született a Bercsényi úti játékcsarnokban.

JP Auto-Jászberényi KSE – Pécsi VSK-PANNONPOWER 83–87
Lelkesen játszott ezúttal is kosárlabda csapatunk, de a koncentráció nem volt most olyan intenzív, mint az előző meccsen, főleg a „kulcsjátékosoknál”. Nem sikerült tehát az újabb bravúr, azaz a 2. hazai győzelem a következő évre datálható. Az idén még egy mérkőzés vár a kosarasainkra Kecskeméten, december 18-án vasárnap.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?