Karácsonyi lázban a fiataljaink

A második gyertyagyújtását követően december 7-én a Lehel Vezér Gimnázium adventi műsorral ajándékozta meg a tanárokat, szülőket a közelgő ünnepek előtt.

Antics István a Lehel Vezér Gimnázium igazgatója köszöntötte a vendégeket a gimnázium tízedik jubileumi adventi műsorán a Déryné Rendezvényházban. Beszédében kiemelte, hogy ezzel a műsorral az iskola köszönetét fejezi ki Jászberény városának, mely közel 250 éve támogatja az intézményt. „Összenőttünk a várossal és a szerves része lettünk”. Ezt követően hangsúlyozta az érzelem és az értelem harmóniáját, mellyel a diákok kiteljesednek. Végül két közelmúltban elhunyt pedagógus, Bedőné Bakki Katalin tanárnő és Turi István tanár úr emlékének tiszteletére ajánlotta az előadást. „Évtizedeken át az iskola meghatározó személyiségei voltak, a gyerekeket szépre és jóra tanították. Nagyon furcsa lesz nélkülük az iskola, de nemcsak az iskola, hanem a város is. Az ő emlékükre is készült ez a műsor.”

A megható pillanatot követően, a diákok versmondással, tánccal és énekléssel adtak számot tehetségükről az este folyamán. A karácsonyhoz közeledve a Megváltó születésének történetét hallgattuk meg angol nyelven a nyelvi előkészítős tanulók előadásában.  Ezt követően a vidám hangvételű Mary Poppkins dallal került kellően mosolygós hangulatba a közönség. De nem maradt el, a hagyományőrző táncban való gyönyörködés sem, melyet a mezőségi táncok bemutatásával értek el fiataljaink. A program részét képezte Mészáros Kata Jászsági Népdalcsokor éneke is, mellyel immár nemcsak a Fölszállott a páva műsorból ismert tánctehetségével, hanem énektudásával is a vendégek szívébe lopta magát. Nincs karácsony komolyzenei elemek nélkül, Kemenesi Tamás és Germán Nikolett közös szerzeménye is tapsra késztette a kezeket, de zongorajátékban most sem okozott csalódást Sas Dániel. A teljesség igénye nélkül, színvonalas műsorral zárta az évet a gimnázium, melyet Antics István igazgató virággal köszönt meg a segítő tanároknak.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?