Szeretet, önzetlenség és önfeláldozás

November 7-én az ünnepi napok nyitó szentmiséjén pedagógusaink és tanulóink aktív közreműködésével öltöztettük lelkünket ünnepi hangulatba: imádsággal, közös énekléssel, furulyaszóval és Kladiva Imre apát-plébános úr diákokhoz szóló gondolatainak segítségével. Ezzel kezdetét vette három napos ünnepségsorozatunk.

Immár ötödik éve kerül megrendezésre a Jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskolában a Szent Imre napok elnevezésű ünnepségsorozat, amelyen párhuzamosan zajlott az alsó, illetve felső tagozaton a Szent Imre nevéhez köthető rajzpályázat, a tárgykészítő verseny, amelyre különböző technikákkal kardokat, koronákat, palást- illetve ruhaterveket készítettek tanulóink.

Az alsó tagozatos kisdiákok hittan, szép olvasó, matematika továbbá magyar nyelvi versenyen vettek részt, míg felső tagozaton hittanból, magyar nyelvtanból és német nyelvből hirdettünk tanulmányi versenyt. Természetesen fontosnak tartjuk motiválni iskolánk tanulóit a mindennapi testmozgásra is. Ennek érdekében alsó tagozaton lovagi torna keretében nyolc állomáson mutathatták meg a gyerekek fizikai, logikai ügyességüket. A vetélkedő végén minden résztvevőt jelképesen lovaggá ütöttünk.

Felső tagozaton Foci-kupa, illetve kosárlabda mérkőzések zajlottak. Hihetetlen versenyszellemben, sportszerűen történt a csapatok egymás közötti megmérettetése.

A Pájer Antal Művelődési Házban megrendezett záró rendezvényünkön hirdettük ki a versenyek helyezettjeit, akik jutalomban részesültek. Az estet Kocsisné Kaszab Zsuzsanna Szent Imre herceghez szóló éneke indította. A 4.a osztály A boldog herceg címmel színdarabot adott elő, amit a Fehér Akác Idősek Otthona lakóinak is bemutattak. E szívhez szóló történet legfontosabb varázsszavai a szeretet, az önzetlenség és az önfeláldozás. Felkészítőik: Schmidtné Hiczfel Erzsébet és Bartus Sándorné.

Az est zárásaként intézményünk tanárai és diákjai meglepetés műsorral készültek. Mindannyian örömmel vettünk részt iskolánk névadójának méltó megünneplésében. Ezután is kérjük Szent Imre herceg közbenjárását, hogy védelmezze, segítse mindannyiunk életét.

Köszönjük a szülőknek, a kollégáknak és a diákoknak – és minden segítőnknek – az elmúlt időszak közös feledhetetlen pillanatait, az erkölcsi és az anyagi támogatást!

Szerző:
Kalmár Istvánné
intézményvezető

Vélemény, hozzászólás?